A pörköletlen kávé segíthet a fogyásban?
Egy előzetes tanulmány szerint pörköletlen - vagy zöld - kávébab kivonat szedése étrend kiegészítőként segíthet a fogyásban. A kutatás, melyet ezen a héten mutattak be, 16 olyan kicsit túlsúlyos és elhízott páciens részvételével készült, akiknek zöld kávékivonatot adtak kapszula formájában - írja a HealthDay.
2012. március 30. 09:08

A kutatás ideje alatt az összes résztvevő tartotta az addigi étkezési szokását, míg a tanulmány szerzői nyomon követték fogyásukat a közel 6 hónapos periódus során.

A jelenlegi eredmények azt mutatják: egy kisebb adag zöld kávémagkivonat napi fogyasztása 11 százalékos súlyveszteséget eredményezett átlagosan. A tanulmányt Indiában végezték, s most először publikálták az eredményeket.

OrientPress Hírügynökség
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó