Genétika forever
Egy könnyebb darab – vagy mégsem?
Minden fordulón fellelhető a választások eredményének tényét mellőző, felsőbbrendűségre alapozott magatartás, valamint a külső hatalomra támaszkodó erőfitogtatás.
2012. március 30. 09:02

Zajlik a magyargyalázás mintha fizetnének érte. Kanadában is. A jelenlegi magyarellenes kampány tartalmi elemei a végtelen ismétlések során annyira felhígultak, hogy azok már a hazugságok szintjét sem érik el, mert a hazugság, annak meghatározása alapján egy ténylegesen létező, de a hiányzó tényállást feltételez. A külső segítséggel zajló magyarellenes kampány jelenlegi szakaszában a tények hiányát a felfokozott hangerő, és a józan ész határát meghaladó orwelli "újbeszéd” üres és önellentmondó szóösszetételei képezik.

A magyarellenes kampány egyik alapvető logikai ellentmondása abban nyilvánul meg, hogy a vádak alapján, Magyarországon azért van veszélyben a demokrácia, mert az országban szabadon, és törvényesen megválasztott kormány van hatalmon. Vagyis, Magyarországon azért nincs demokrácia, mert demokrácia van. A magyarellenes kampány következő hamis kiindulópontja a diktatúra veszélyére vonatkozik. Vagyis arra, hogy a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank, a tőzsde, és a nemzetközi nagyvállalatok – a világ legdiktatórikusabb intézményei féltik Magyarországot a diktatúrától, és már arra is készek, hogy a saját „demokráciájuk” visszaállítása érdekében erőszakkal leváltsák a demokratikusan megválasztott kormányt, s főleg a kormányfőt. Lásd: Orwell. Lásd: a szabadság zsarnokság, a zsarnokság szabadság.

A fenti ellentmondások miatt a magyarellenes kampánynak a mai napig sincs nyomon követhető logikai felépítése, vagy önállóan ellenőrizhető adatokra hivatkozó összefüggő érvrendszere. A jelenlegi magyarellenes kampány tényleges célja a magyarországi neoliberális elit több mint ötven éves hatalmának a visszaállítása. Ennek érdekében a magyarellenes kampánynak azt kell bizonyítania, hogy a magyarok (“ezek itten”) képtelenek a saját sorsuk irányítására. Ebben a folyamatban, tehát az ellenség maga a magyar nemzet, s emiatt a magyar jellemet, önmeghatározásunkat, kultúránkat, saját sorsunk irányítására való képességünket, és sorsunk irányítására való jogunkat, helyünket a nap alatt vitatják el.

A jelenlegi magyarellenes kampány azt is bebizonyította, hogy a hatalomra való jogosultság kérdéseiben a demokratikus választások csak akkor mérvadóak, ha a választópolgárok úgy szavaznak, “ahogy kell.” A jelenlegi magyarellenes kampány minden fordulóján fellelhető ez a választások eredményének tényét mellőző, felsőbbrendűségre alapozott magatartás, valamint a külső hatalomra támaszkodó erőfitogtatás. Egy fonák módon a magyarellenes kampány alapvető állítása igaz: Magyarországon tényleg veszélyben van a demokrácia.

A magyarellenes kampány alapvető motívumai, mondhatjuk világszerte gyanúsan egybehangzóak. A kampány résztevőinek szellemi szintje azonban igen vegyes. Félműveltek, félbolondok, dühöngő őrültek, szó-diarrhoeások, megtért hungarista kettős ügynökök nyüzsögnek szerte. Mindenki helyet kap, aki bírja mondani, hogy a magyarok született fasiszták, meg valami rosszat a Zorbánról. A magyarellenes kampány vegyes és széleskörű táborában, ugyanúgy mint a normális világban, gyakran a hülyegyerekek, és a csörgősipkás udvari bolondok mondják ki az igazat, vagyis azt, hogy valóban miről szól a kampány. Őket kell figyelni.

A jelenlegi írás a továbbiakban a magyarellenes kampány szereplőinek két ilyen jellegű elszólását veszi szemügyre.

A Kanadai Magyar Hírlap Internetes portál 2012. március 15-én közzétette Göllner András, hivatásos mozgalmista “Stop Hungarian Hate Parade” (Állítsd meg a magyar Gyűlöletmenetet” nevű mozgalmat, s megírta mellé a „Kanadai tiltakozás a budapesti Gyűlöletmenetek szervezői ellen” c. szövegét. A Kanadai Magyar Hírlap többek között arról is hírhedt, hogy ezen „szájton” „szignifikánsan” törik a magyart. Anyanyelvünknek ez a gátlástalan züllesztése önmagában is szellemi barbárságnak és magyarellenes cselekedetnek számít.

A fenti szövegében Göllner András az ellen tiltakozik, hogy Magyarországon ne a Göllnernek nem tetsző szervezők felhívására tiltakozzanak a maga Göllner András által is terjesztett magyarellenes vádak ellen. Vagyis, Göllner András az általa terjesztett magyarellenes hazugságok elleni tiltakozók ellen tiltakozik. Hacsek: „Most már érti?” Sajó: „Most már nem.” Göllner András „polgári aktivista,” önmagáról megfeledkezve egyik bejegyzésében a következőket írja:

„…Kanadai Magyar Demokratikus Chartának is nagyszerű kapcsolatai vannak a kanadai Konzervatív kormánnyal, mert szervezetünk a Harper kormányt demokratának tartja, együttműködik vele, tagjaink közt sokan állnak napi kapcsolatban konzervatív kormány képviselőivel…”

A fentieket illetőleg a jobbik eset az, ha Göllner hazudik. A rosszabbik, ha a kanadai kormány képviselői tényleg Göllnerék zsebében vannak. Göllner Kanadában a magyargyalázás a kanadai kormány segédletével történik. Göllner valóban azt mondja, hogy „mi” eleve különbek vagyunk mint „ti.” Ismét felsőrendűségről, bennfentességről, összeköttetésekről van szó. Ismét a genetika.

Göllner Tiltakozásának szövegét egy felhívás kíséri, amely arra kéri az olvasót, hogy „lájkolja” a fészbukon a szöveget. A Kanadai Magyar Hírlap büszkén említi, hogy majdnem “száz egyetemi tanár, tanszékvezető professzor, tudós, kutató és tisztességes állampolgár” írta alá Göllner szövegét, és felkéri az olvasókat, hogy „lájkolják”, hogy Magyarországon olyan demokrácia legyen, amelyet ők százan még ötven évig lájkolnának.

A majdnem száz „egyetemi tanár, tanszékvezető professzor, tudós, kutató” nevének láttán a Kanadai Magyar Hírlap egyik állandó munkatársa magáról megfeledkezve a következőket írja örömében: „Ennyi értelmes és művelt magyar zsidó él Kanadában? Jaj de jó!” Miért fontos ez? Ki az, aki mindezt számon tartja? S ami a legfontosabb, mit mond mindez a magyarellenes kampányról? Akárhogy is van, a másik hülyegyerek is kimondta az igazságot: A hatalomra való jogosultság kérdéseiben továbbra is genetikáról, és genetikailag alábbvalókról, és feljebbvalókról van szó. A demokrácia csak kenőcs. A fenti versenyfutást csak akkor nyerhetjük meg, ha végre megértjük Aesopus egyik tanmeséjének örök érvényű üzenetét - mi az életben maradásunkért futunk, a nyomunkban lévő falka pedig csak az ebédjéért.

Kaslik Péter, Cambridge, Ontárió, Kanada
 • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
  A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Újabb megelőző intézkedések lépnek életbe
  Mindenkinél, akinél felmerül a fertőzés gyanúja, térítésmentesen elvégzik a koronavírus kimutatására alkalmas PCR-tesztet - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
 • Tíz pontban a magyar médiáról
  A magyar sajtópiac kiegyensúlyozott, nagyságrendileg ugyanannyian tájékozódnak konzervatív, mint balliberális forrásokból – derül ki a Médianéző Központ legújabb elemzéséből. A tanulmány átfogó képet ad a magyar sajtópiac helyzetéről, rámutatva arra, hogy 2010 óta folyamatosan növekszik a balliberális médiumok száma, s hogy Magyarország legjelentősebb médiavállalkozásai kormányhoz való viszonyuktól függetlenül nyereségesek.
 • Kormányrendelet rögzítette a Városliget építésszabályozási sarokpontjait
  A jelenleg hatályos Városligeti Építési Szabályzattal egybecsengő módon rögzítette a Városliget megújításának építésszabályozási sarokpontjait a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet.
MTI Hírfelhasználó