El kell költöznünk, ha rosszul alszunk?
Ha Ön álmatlanságban szenved Délen, érdemes megfontolnia, hogy átköltözzön az ország egy másik területére – állítják szakértők.
2012. március 23. 08:46

A Pennsylvani Egyetem kutatói annak jártak utána, vajon a földrajznak van- valamilyen befolyása az alvás minőségére. Kiderült, hogy a déli országrészekben gyakran valóban rosszabbul alszanak az emberek. 

A kutatás során ugyanis a déli országrészben élők számoltak be a legtöbb alvási problémáról, illetve arról, hogy a nap végére elfáradnak. Legjobban a Kaliforniában élők voltak kipihentek, közülük csak 17 százalék számolt be alvási problémáról és 18 százalékuk nap közbeni fáradságtól. 

Ezzel szemben Nyugat-Virginia és Mississippi lakosainak 26 százaléka számolt be nappali fáradékonyságról és álmatlanságról. Arra azonban a kutatók egyelőre nem tudnak választ adni, hogy a földrajzi helyzet miért befolyásolja az alvást - számol be a kutatásról az msnbc.msn.com.

OrientPress Hírügynökség
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Uralkodók földi maradványait azonosították a kutatók
  Több magyar uralkodó, köztük Szent László király földi maradványait azonosították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói a Székesfehérvári Középkori Romkertben talált csontleletek között - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
 • Az akarat újra építi a falakat
  A Kovácsi Bazilika országos és nemzetközi jelentőségű. A konkrét tervezést meg kell előzze egy – minél teljesebb körű – régészeti kutatás és feltárás, hiszen a Bazilika és az azt körbeölelő cinterem (temető) vasúti töltés alatti része még teljesen ismeretlen. Nem kizárt, hogy a magyar történelem jelentős leletei, tárgyai kerülnek még elő – véli Rainer Péter.
 • Leállítják a szállítást a Barátság kőolajvezeték déli ágán
  A Transznyeft megerősítette a RIA Novosztyi hírügynökségnek a hírt, hogy a Barátság kőolajvezeték déli, Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát ellátó ágán nem küldenek napok óta olajat.
MTI Hírfelhasználó