El kell költöznünk, ha rosszul alszunk?
Ha Ön álmatlanságban szenved Délen, érdemes megfontolnia, hogy átköltözzön az ország egy másik területére – állítják szakértők.
2012. március 23. 08:46

A Pennsylvani Egyetem kutatói annak jártak utána, vajon a földrajznak van- valamilyen befolyása az alvás minőségére. Kiderült, hogy a déli országrészekben gyakran valóban rosszabbul alszanak az emberek. 

A kutatás során ugyanis a déli országrészben élők számoltak be a legtöbb alvási problémáról, illetve arról, hogy a nap végére elfáradnak. Legjobban a Kaliforniában élők voltak kipihentek, közülük csak 17 százalék számolt be alvási problémáról és 18 százalékuk nap közbeni fáradságtól. 

Ezzel szemben Nyugat-Virginia és Mississippi lakosainak 26 százaléka számolt be nappali fáradékonyságról és álmatlanságról. Arra azonban a kutatók egyelőre nem tudnak választ adni, hogy a földrajzi helyzet miért befolyásolja az alvást - számol be a kutatásról az msnbc.msn.com.

OrientPress Hírügynökség
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Nemzeti Régészeti Intézetet alapítanak
    A kormány hosszas szakmai előkészítés és egyeztetés után döntött arról, hogy a Várkapitányság Régészeti és Tudományos Igazgatósága a Nemzeti Múzeum részévé váljon, így ismét az MNM végezheti a régészeti örökségvédelmi feladatokat a lelőhelyek felderítésétől a feltáráson és feldolgozáson át a közönségkapcsolatokig - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
  • Kórházakat zárna be a szélsőséges gyurcsányi kedvenc
    A gyurcsányi jelölt az egészségügy fizetőssé tétele mellett is kampányol, s ennek jegyében legutóbb azt tanácsolta a szemműtétre váró magyaroknak, hogy menjenek Indiába.
MTI Hírfelhasználó