Morvai: Miért nem a börtönnaplóját írja Gyurcsány?
A Jobbik EP-képviselője szerint láthatatlan kezek akadályozzák a 2006-os igazságtételt, és ezek vezénylik az uniós eljárásokat is.
2012. március 8. 13:15

Teljes képtelenség, hogy az Göncz Kinga, aki a szemkilövető kormánynak volt a minisztere, vonja felelősségre Brüsszelben a kormányt a bírák nyugdíjazása, vagy az adatvédelmi törvény kapcsán – jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője az m1 Ma reggel című műsorában.

Úgy vélte: a magyar kormány 1984 óta kapitulál olyankor, amikor a magyar embereket meg akarják alázni, meg akarják taposni, az országot ki akarják fosztani.

Szerinte azt kellett volna mondani Brüsszelben: gyerekek, jó lenne, ha abbahagynátok ezt a szórakozást, ha továbbra is gyarmati sorban tartotok bennünket, és ilyen pimaszok vagytok, akkor kilépünk az Európai Unióból. Ha végre fölemelnénk a fejünket, valószínűleg nem ilyen szemtelenül és pimaszul bánnának velünk – hangoztatta Morvai Krisztina.

Arra a felvetésre, miszerint Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az Európai Bizottság tegnapi döntését úgy kommentálta, Magyarország 90 százalékban sikert ért el, Morvai Krisztina azt mondta: Magyarország akkor nyerne, ha visszavennénk az öntudatunkat, és az önbecsülésünket, és azt mondanánk, most mi diktáljuk a feltételeket, és ha ti ezt nem teljesítitek, ki fogunk lépni az Európai Unióból, és magunkkal visszük Európa szabadságszerető népeit.

Hangsúlyozta: 1956-ban is tudtunk utat mutatni szabadságszeretetben, és a kommunizmus soha többé nem volt már ugyanaz, mint a forradalom előtt. Szerinte szabhatunk feltételeket az Európai Uniónak, mert utóbbinak sokkal több előnye van Magyarországból, mint Magyarországnak az unióból. Nem mi zsákmányoljuk ki őket, hanem fordítva. 2014-ben pedig még a termőföldünket is oda kell adnunk nekik – szögezte le. Úgy vélte: úgy teszünk, mintha komolyan vennénk az Európai Uniót, miközben az emberek 90 százalékának tökéletesen elege van belőle.

Azt állította: ugyanazok a láthatatlan kezek állították le a 2006-os események kapcsán az igazságtételt, mint akik az európai uniós dolgokat vezénylik. A politikus arra kérte a fideszes szavazókat, hogy követeljék ki az igazságtételt. Azt mondta: Magyarországon van egy látszat, és van a valóság. A látszat szerint jogállam van és demokrácia, ehhez képest hat éve nem lehet előrejutni az igazságtétel kérdésében, a 2006-os szemkilövetések vonatkozásában.

Arra a felvetésre, miszerint a Belügyminisztérium jogi segítséget nyújt azoknak a rendőröknek, akik részt vettek a 2006-os eseményekben, és nyilvánosságra hozták a nevüket, azt felelte: a tárca azt a bűnpártoló magatartást folytatja, ami eddig is volt. Ez szerinte elfogadhatatlan, jogellenes és erkölcstelen. Arra a kérdésre, hogy akkor ezek szerint a rendőröknek nem jár jogi védelem, azt mondta: természetesen jár, ha bíróság elé állítják őket, de a vezetőik bűnpártoló módon segítik őket abban, hogy megússzák a felelősségre vonást.

Úgy látja: Gyurcsány Ferenc és bűnbandája részéről is folyik egy restaurációs kísérlet a hatalom visszaszerzésére, és ahelyett, hogy a börtönnaplójukat írnák, politikai programokat írogatnak 2014-ree, amikor vissza akarnak térni.

hirado.hu