Babos Tímea diadalmaskodott
Babos Tímea óriási bravúrral megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi keménypályás női tenisztornát, miután - magyar idő szerint hétfőre virradóra - két játszmában győzött a román Alexandra Cadantu ellen.
2012. február 27. 11:26

A viadal honlapja szerint a mindössze 18 esztendős Babos 1 óra 22 perc alatt verte meg Cadantut, megszerezte első WTA-tornagyőzelmét és pályafutása legjobb eredményét érte el.

Eredmény:
Egyes, döntő:
BABOS TÍMEA-Cadantu (román) 6:4, 6:4

Az első játszmában a magyar teniszező az ötödik gémben brékelte ellenfelét, majd előnyét végig megtartva magabiztosan jutott előnyhöz.

A második, egyben utolsó felvonásban 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos. Babos ekkor ismét villant egyet, nagy csatában elvette Cadantu adogatójátékát, és remek játékkal három meccslabdához jutott, amelyek közül már az elsőt értékesítette.

A soproni teniszező végig magas színvonalon teniszezett, öt ászt ütött és az alapvonalról is védhetetlen ütéseket küldött riválisa térfelére.
"Nem is tudom mit mondhatnék, csodálatos érzés, hogy megnyertem életem első WTA-tornáját" - mondta győzelme után a boldog bajnok.
A rangsorban jelenleg 107. Babos hatvanadik hely környékén lehet a legfrissebb világranglistán.
 

A 18 éves teniszezőnek ez még csak a negyedik WTA-tornája volt, a múlt héten elődöntős volt Bogotában, azt megelőzően mindössze egy (!) győzelme volt - tavaly Budapesten - a sorozat főtábláján. Babos Tímea győzelméért 37 ezer dollárt és 280 ranglista-pontot kapott.

MTI nyomán
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból
    Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben.
MTI Hírfelhasználó