Megtámadták a magyar tábort Afganisztánban
A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya annyit erősített meg, hogy a magyar civil-katonai tartományi újjáépítési csoport tábora előtt tüntetés volt, amely véget ért.
2012. február 24. 18:44

Az amerikai Korán-égetők elleni tüntetők pénteken megtámadták a magyar parancsnokság alatt álló tábort Baglán tartományban. Egy afgán életét vesztette, amikor a tüntetők behatoltak a tábor szögesdróttal körülvett területére - közölte Baglán tartomány rendőrfőnök-helyettese.

"Több mint ezer ember tüntet a magyar támaszpont előtt" - mondta Szamanudin Huszaini rendőrfőnök-helyettes. A tartomány biztonságáért a német kontingens felel, a magyar táborban albán, horvát és montenegrói katonák is állomásoznak.

A tüntetőknek sikerült a szögesdrótakadály mögé kerülniük. Az afgán rendőrség levegőbe leadott lövésekkel igyekezett szétoszlatni a tömeget - jelentette a dpa hírügynökség.

Az MTI kérdésére a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya annyit erősített meg, hogy a magyar civil-katonai tartományi újjáépítési csoport (PRT) tábora előtt tüntetés volt, amely véget ért. A szaktárca tájékoztatása szerint a tüntetést az afgán hatóságok oszlatták fel, a magyar katonáknak nem kellett közbeavatkozniuk, a sérültek is afgán állampolgárok.

MTI nyomán
  • A bővítési portfólió elnyerése nagy diplomáciai siker
    A jövő év legfontosabb feladata a magyar gazdaság eredményeinek megvédése; ehhez gazdaságvédelmi akcióterv kell, amely a következő év első negyedévére készülhet el, és ami adócsökkentésen alapulhat majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.
  • Egészpályás letámadás
    A prágai megmozdulás arra is rá kell ébresszen bennünket, a konzervatív és a liberális eszméket vallók által lenézett demokratákat, hogy bizony az ellenség komoly lépést tett a stratégiai győzelem felé.
  • Az otthonhoz jutást is segíti az újabb gazdaságvédelmi lépés
    A Gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontja vált érvényessé, január elsejétől áfa-visszatérítési támogatás jár a kistelepüléseken építkezőknek ötmillió forintos összeghatárig - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályról pénteken az MTI-nek.
MTI Hírfelhasználó