Megtámadták a magyar tábort Afganisztánban
A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya annyit erősített meg, hogy a magyar civil-katonai tartományi újjáépítési csoport tábora előtt tüntetés volt, amely véget ért.
2012. február 24. 18:44

Az amerikai Korán-égetők elleni tüntetők pénteken megtámadták a magyar parancsnokság alatt álló tábort Baglán tartományban. Egy afgán életét vesztette, amikor a tüntetők behatoltak a tábor szögesdróttal körülvett területére - közölte Baglán tartomány rendőrfőnök-helyettese.

"Több mint ezer ember tüntet a magyar támaszpont előtt" - mondta Szamanudin Huszaini rendőrfőnök-helyettes. A tartomány biztonságáért a német kontingens felel, a magyar táborban albán, horvát és montenegrói katonák is állomásoznak.

A tüntetőknek sikerült a szögesdrótakadály mögé kerülniük. Az afgán rendőrség levegőbe leadott lövésekkel igyekezett szétoszlatni a tömeget - jelentette a dpa hírügynökség.

Az MTI kérdésére a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya annyit erősített meg, hogy a magyar civil-katonai tartományi újjáépítési csoport (PRT) tábora előtt tüntetés volt, amely véget ért. A szaktárca tájékoztatása szerint a tüntetést az afgán hatóságok oszlatták fel, a magyar katonáknak nem kellett közbeavatkozniuk, a sérültek is afgán állampolgárok.

MTI nyomán
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó