Ez az igazi abszurd: Oszkó exminiszter tavaly április óta a Malév konkurens igazgatóságában
2012. február 9. 16:09

"Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, aki blogjában sűrűn értekezik a Malév csődbemenetelének esetlegesen őt érintő részleteiről, tavaly áprlis óta tagja a Malév-konkurens Wizz Air igazgatóságának.

Az ecoline.hu fedezte fel a Wizz Air más téma kapcsán kiosztott éves jelentésében, hogy tavaly április óta a Malév-konkurens fapados légitársaság igazgatóságában ül Oszkó Péter volt pénzügyminiszter.

Az érintett a hvg.hu-nak megerősítette a tényt, aminek azonban szerinte nincs hírértéke.

Az ügynek azért lehet mégis figyelemre méltó, mert Oszkó Péter az előző kormány állami vagyonért is felelős minisztereként jelentős szerepet játszott a Malév helyzetének alakításában. Oszkó a Malév múlt heti csődbemenetelét megelőzően és azóta is - az egyébként a HVG-nél üzemelő - blogjában rendszeresen reagál a Fidesz-kormány állításaira, melyek a Malév csődjéért elsősorban a Gyurcsány- és Bajnai-kabinet - tehát többek között Oszkó - tevékenységét teszik felelőssé.

Meglátásai úgy összegezhetők, hogy ők az - időszakában visszaállamosított - nemzeti légitársaság ügyeiben az elvárható gondossággal jártak el."

nol.hu
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó