Politikai nagygyűlés a Várban
2002. május 7. 22:39

Pokorni Zoltán az egymásra találásról szólt: az összefogás erejét az "irigykedő győző" nem veheti el a polgári tömegektől, és ha ezt a hitet sikerül erősíteni az elkövetkező hónapokban és években, akkor "a polgári Magyarország győzni fog". A polgári kormány állta a sarat az elmúlt négy évben, és a magyarság összefogásának parancsa szerint politizált.

A jobboldalnak ellenzékbe kerülve eddigi eszközei egy részéről ugyan le kell mondania, ám a Fidesz, az MDF, az MKDSZ és társai mindent meg fognak tenni az Országgyűlésben "a polgári Magyarország megvédéséért, továbbépítéséért".

A rendezvényen beszédet mondott Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke, Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség vezetője és Hende Csaba, az MDF alelnöke is.

Orbán Viktor arra kérte híveit, hogy a következő három hónapban hozzanak létre kis, néhány emberből álló csoportokat, "baráti csapatokat". „Tudnunk kell egymásról, ha a sors úgy hozza, hogy mozdulnunk kell, együtt mozdulhassunk” - mondta a kormányfő azon a nagygyűlésen, amelyet a polgári összefogás jegyében rendeztek. Azt is kérte, hogy ezek a csoportosulások jelentkezzenek be a pártja által létrehozott úgynevezett demokrácia vonalon. Orbán Viktor megfogalmazása szerint nem jogi formákra, hanem együttlétre, összefogásra, készenlétre van szükség.

(MTI nyomán)

Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó