Sajtótörténeti értékű cikk a Hócipőben
A 2012. január 11-ei Hócipő 8. oldalán jelent meg egy rövid, ám annál fontosabb textus. Kötelező ismerni, örökre megjegyezni.
2012. január 16. 08:57

A szerző: Farkasházy Tivadar. A rovat címe: Nem értem. A mű címe: Pesti nem vicc - 2012; szövege:

- Mi a különbség Sztálin, Hitler, Mussolini, Rákosi, Mao, Tito, Franco, Fidel, Kadhafi és Orbán között?

- Semmi.

Ez a piciny mű a maga tökéletességében örökíti meg Orbán Viktor ellenzékét. Természetesen közéjük tartozik maga a szerző is.

Rögzítsük: Orbán Viktorban egyesül Sztálintól Kadhafiig minden gonoszság. Orbán kormányzása alatt, tehát itt és most vernichtungslagerektől GULAG-okig, átnevelő táboroktól a saját lakosság ellen indított légitámadásokig minden van. (Csak sajtószabadság nincsen...)

Egyfelől jelezzük: mostanáig, 2012. január 15-én estig senki sem határolódott el sem ettől a cikkecskétől, sem Farkasházytól, sem a Hócipőtől. Illő tisztelettel érdeklődünk:

- Kedves magyar liberálisok, Konrád Györgytől Bauer Tamásig, egyet tetszenek érteni?

- Tisztelt pártok és politikusok, MSZP-től Demokratikus Koalícióig, Mesterházy Attilától Gyurcsány Ferencig, nincs szavuk?

- Tisztelt civilek, Millától 4K-ig, Istvánffy Andrástól Karsay Dorottyáig, most mi nem tetszik?

- Kedves sajtószabadság-védelmezők, Hillary Clintontól Paul Lendvaiig és Népszabadság-szerkesztőségtől New York Timesig, most nem tetszenek ingert érezni a megszólalásra?

Másfelől kérünk minden józan magyar embert, hogy soha ne felejtse el azt a kis írást - és a megjelenés dátumát sem.

Weiss A. Manfréd
  • A vallási turizmus a teljes embert megszólítja
    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a vallási turizmus az ember teljes antropológiai valóját megszólítja, testi, szellemi és lelki összetettségében.
  • Iskolai agresszió
    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési és egészségügyi szakterülete, együttműködve a Magyar Diáksportszövetséggel, a pedagógusok lelki egészségvédelmét célul kitűző programot valósít meg.
  • Atomenergia nélkül nincs zöld jövő és alacsony rezsi
    A magyar kormány célja, hogy olyan, a kor legszigorúbb elvárásainak megfelelő, kiváló műszaki színvonalú, biztonságosan működő két új blokk épüljön fel Pakson, amely évtizedeken át hozzá tud járulni Magyarország szén-dioxid-mentes villamosenergia-ellátásához - fejtette ki Süli János a Planet 2021 tanácskozáson.
MTI Hírfelhasználó