Székelyföldön is szimpátiatüntetéseket szerveznek
Hiszünk az erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk Magyarország és a magyar nemzet jelenében, jövőjében - írja a Magyar Polgári Párt.
2012. január 13. 14:03

Növekvő aggodalommal figyeljük Erdélyből és Székelyföldről, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő hazug és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel Magyarországot.

Csatlakozunk anyaországi testvéreink felhívásához, hisz a Kárpát-medencében minden, magát magyarnak valló ember számára fontos a magyar nemzet függetlensége és fölemelkedése. Ezért január 21.-én délután, hazai idő szerint 17 órára, a budapesti Hősök terére tervezett megmozdulással egy időben hívjuk szolidaritási akcióra mindazokat, akik most úgy érzik rajtunk a sor.

Az anyaországban, a 2010-ben bekövetkezett kedvező fordulatot követően ma már valós és tényleges nemzeti egységről beszélhetünk. Az állampolgárság kiterjesztésének köszönhetően immár közjogi értelemben is a nemzet tagjainak érezhetjük magunkat. A nemzeti összetartozás törvényének életbe lépésétől június 4.-e már nem csak a gyász napja, hanem az együvé tartozás bizonyosságáé is. A keresztény hagyományokra és a Szent Koronára hivatkozó új Alaptörvény egyben a nemzet egységének okmánya. A választójog kiterjesztése pedig a kölcsönös bizalom és a közös felelősségérzetünk garanciája.

Éppen e közös felelősségérzet késztet most arra bennünket, hogy viszonozzuk a ránk irányuló figyelmet és kiálljunk Magyarország mellett, felemeljük szavunkat a magyar kormányt ért támadásokkal szemben.

A Magyar Polgári Párt Székelyföld több városában is szimpátiatüntetést tart. A budapesti megmozdulás szervezőivel egyeztetve Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Baróton is felolvassák a Hősök terén elhangzó üzenetet. Várunk mindenkit, aki velünk egyetért! Gyertek! Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát!

Marosvásárhely – Székelyudvarhely, 2012. január 12. 
                                                                      
A Magyar Polgári Párt nevében:
Szász Jenő, elnök

 

gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
 • Magyarország barátai és ellenségei
  Magyarország mutat példát, hogy igenis ellent lehet állni a gátlástalan globalista leigázási törekvéseknek. Ez persze egy hosszú, nehéz harc, amelyhez szövetségesek, érdekszövetségesek – akik lehetnek azért barátok is –, szabadságban, szuverén módon, élni akaró nemzetek kellenek. És vannak ilyenek – reméli Somogyi János publicista.
MTI Hírfelhasználó