Székelyföldön is szimpátiatüntetéseket szerveznek
Hiszünk az erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk Magyarország és a magyar nemzet jelenében, jövőjében - írja a Magyar Polgári Párt.
2012. január 13. 14:03

Növekvő aggodalommal figyeljük Erdélyből és Székelyföldről, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő hazug és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel Magyarországot.

Csatlakozunk anyaországi testvéreink felhívásához, hisz a Kárpát-medencében minden, magát magyarnak valló ember számára fontos a magyar nemzet függetlensége és fölemelkedése. Ezért január 21.-én délután, hazai idő szerint 17 órára, a budapesti Hősök terére tervezett megmozdulással egy időben hívjuk szolidaritási akcióra mindazokat, akik most úgy érzik rajtunk a sor.

Az anyaországban, a 2010-ben bekövetkezett kedvező fordulatot követően ma már valós és tényleges nemzeti egységről beszélhetünk. Az állampolgárság kiterjesztésének köszönhetően immár közjogi értelemben is a nemzet tagjainak érezhetjük magunkat. A nemzeti összetartozás törvényének életbe lépésétől június 4.-e már nem csak a gyász napja, hanem az együvé tartozás bizonyosságáé is. A keresztény hagyományokra és a Szent Koronára hivatkozó új Alaptörvény egyben a nemzet egységének okmánya. A választójog kiterjesztése pedig a kölcsönös bizalom és a közös felelősségérzetünk garanciája.

Éppen e közös felelősségérzet késztet most arra bennünket, hogy viszonozzuk a ránk irányuló figyelmet és kiálljunk Magyarország mellett, felemeljük szavunkat a magyar kormányt ért támadásokkal szemben.

A Magyar Polgári Párt Székelyföld több városában is szimpátiatüntetést tart. A budapesti megmozdulás szervezőivel egyeztetve Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Baróton is felolvassák a Hősök terén elhangzó üzenetet. Várunk mindenkit, aki velünk egyetért! Gyertek! Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát!

Marosvásárhely – Székelyudvarhely, 2012. január 12. 
                                                                      
A Magyar Polgári Párt nevében:
Szász Jenő, elnök

 

gondola
  • Orbán Viktor: Mi, magyarok, kultúrnemzet vagyunk
    – A Magyar Zene Házához hasonló intézményeket máshol a járványra hivatkozva inkább bezárják vagy leépítik, ám Magyarországon kulturális expanzió figyelhető meg – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Liget projekt részeként megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján. A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon jelentős a kultúra támogatása, majd emlékeztetett, hogy a baloldal folyamatosan támadta a beruházást, ám a magyar kultúra napja helyett inkább április 3-án kell rajtuk revansot venni.
  • Minden egyes hungarikum híd az emberek között
    A Hungarikum kiállítóházban a magyar géniuszok és az általuk alkotott csúcsteljesítmények előtti tiszteletadás hozzájárulhat a hagyományait számon tartó, egységes nemzeti tudattal rendelkező generációk neveléséhez, ugyanis minden egyes hungarikum híd az emberek között - fogalmazott az agrárminiszter szombaton a Lakitelek Népfőiskolán.
  • A magyar kultúra napja – 199 éve fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt
    1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával kapcsolatos szakmai elismeréseket is – írja a Híradó.hu.
MTI Hírfelhasználó