Imahét a Krisztushívők Egységéért 2012
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által közösen rendezett Ökumenikus Imahét kezdődik.
2012. január 15. 08:09

„… mindnyájan el fogunk változni.”
(1Kor 15,51)

Imahét a Krisztushívők Egységéért 2012

Az ezévi Ökumenikus Imahét megnyitó istentiszteletére január 15-én, vasárnap 19 órakor kerül sor a budapesti Szent István Bazilikában.

Szentbeszédet mond dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Igét hirdet Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, az Ökumenikus Tanács elnöke.

Az istentisztelet liturgiájában az Ökumenikus Tanács tagegyházainak püspökei valamint vezető lelkipásztorai végeznek szolgálatot.
 

gondola
  • Vissza kell utasítani a nemzetek elleni támadásokat
    Vissza kell utasítani a nemzetek elleni támadásokat, a nagyhatalmi arroganciát azért, hogy ne üldözhessenek és pusztíthassanak el milliókat - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Bonyhádon, a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapján.
  • A tram-train reneszánsza Európában
    Egyre népszerűbb Európában a tram-train rendszere, ennek jele, hogy hat német és osztrák város összesen több mint félezer szerelvényt rendelt a Stadlertől. Ugyanilyen járművek közlekednek Szeged és Hódmezővásárhely között is, számuk, ha majd mindegyiket forgalomba helyezik, eléri az egy tucatot.
  • A magyarok többsége a Fidesz győzelmét várja
    A megkérdezettek 68 százaléka kormánypárti győzelemre számít, még az ellenzéki szimpatizánsoknak is csak kevesebb, mint a fele bízik a kormányváltásban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából
MTI Hírfelhasználó