Nem nyugszanak a külföldi lejáratás iparosai
Az EU-s MSZP-delegáció olyan írásbeli kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, melynek megfogalmazása is alkalmas hazánk hírnevének rongálására.
2011. november 10. 17:16

A magyar alaptörvénnyel és sarkalatos törvényekkel kapcsolatos Tabajdi Csaba féle beadvány támogatására ez alkalommal már csak hat külföldi baloldali képviselőt sikerült megnyerni.

A magyar szocialisták frusztrációjából fakadó akcióinak egyre kisebb visszhangja van. Az MSZP brüsszeli képviselőit látszólag egyáltalán nem zavarja, hogy Viviane Reding biztos az Európai Bizottság nevében kijelentette: az Európai Uniónak nincs hatásköre az alkotmányozás ügyében, mivel az a nemzeti szuverenitás része. Az Európai Bizottság még júniusban azt is egyértelművé tette, hogy nem mond véleményt a sarkalatos törvények elfogadása előtt.

A Magyar Néppárti Delegáció elszomorítónak tartja, hogy a Magyarországon egymással marakodó szocialisták, nemzetközi szinten sorozatos kudarcaik után sem hagynak fel kártékony lejárató kampányukkal.

gondola
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Seregünk harckészségének a legjobbnak kell lennie
  „Már velünk vannak" a Leopardok. Nemrég mutatták be a Lynx páncélozott harcjárművet, amely csúcstechnológiát képviselő, első alkalommal a magyar hadseregben rendszeresített és Magyarországon gyártott eszköz is lesz. A légvédelemhez pedig még idén megérkeznek azok a radarrendszerek, amelyek a híres izraeli Vaskupolának is részét képezik – mondta a miniszter.
 • A Székelyföld jellegzetes magyar régió
  Ugyanolyan globális kihívásoknak van kitéve a Székelyföld is, mint Európa bármelyik régiója, a székely embert is sokféle hatás éri, és ezzel együtt sokat változik. Ezeket a folyamatokat, változásokat próbálom íróként is „letapogatni”. Úgy vélem, a székely emberről alkotott sztereotípiák jórészt érvényüket vesztették – véli Zsidó Feremc.
 • Barcsay Jenő szellemiségének eleven értékei
  Barcsay Jenő, a mester életműve egyedülálló egyetemes értékeivel teszi gazdagabbá az erdélyi magyar képzőművészetet, s a teljes magyar képzőművészetet – fogalmaz Feledy Balázs.
MTI Hírfelhasználó