Kínos helyzetbe hozta a Jobbik alelnökét az ATV
A Jobbik alelnöke csak olyan drogdílert ismer a Betyárseregben, aki már leülte a büntetését. Amit valójában mondott, azt nem úgy kell érteni, ahogy hangzik, mert hadart. Ahogy a felvételen is hallatszik.
2011. október 17. 18:59

Két héttel ezelőtt a Hetek című hetilap alapján az atv.hu beszámolt róla, hogy Novák Előd, a Jobbik alelnöke egy beszélgetés során a Betyársereggel kapcsolatban azt mondta, a büntetett előéletű Tyirityán Zsolt mellett a betyárok között vannak drogdílerek is, akik közül többet név szerint ismer, és vannak egyéb bűnözők is.

A cikk megjelenése után rövidesen emailt kaptak a Jobbik alelnökétől, melyben Novák azt állította, hogy a cikkben neki tulajdonított mondatok valótlanok, ő azokat nem mondta, ezért kéri azok sürgős törlését. Mivel válaszukban közölték, hogy az idézett mondatok kétséget kizáróan Nováktól származnak, viszontválaszában a Jobbik-alelnök azt tudakolta, hogy szerintük kinek és mikor mondta az idézeteket.  

Erre a kérdésre az atv.hu nem válaszolt, viszont néhány nappal később közzétettek egy újabb részletet Novák Előd beszélgetéséből, melyben szóba került a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), melynek Toroczkai elnök mellett Zagyva Gy. Gyula jobbikos országgyűlési képviselő a tiszteletbeli elnöke. Novák azt mondta, hogy a HVIM-mel nem kívánja megszakítani a szövetséget a Jobbik, noha vannak olyan jelenségek, melyek szerinte nem célravezetők. Novák szerint „az a baj, hogy Toroczkait is bedarálták”, utalt a Betyársereg szélsőségeseire. Ráadásul – panaszolta Novák – Gyula is "hozza be a parlamentbe ezeket az alakokat, és nem akarok velük mutatkozni. Majd ez lesz a következő kampányban, hogy mennyi évet ült drog dílerkedésért, meg combon szúrt meg nyakon szúrt valakit, én meg ott jó pofizzak vele a Parlament folyosóján? Nem akarok ilyen fotókat!” – jelentette ki a Jobbik alelnöke. 

Ezt követően ismét levelet kaptak Novák Elődtől, aki már nem cáfolta állításaikat, csak nehezményezte, hogy – véleménye szerint – „nem kellett volna úgy beállítaniuk, mintha mindezeket a nyilvánosság előtt mondtam, vagy nyilatkoztam volna (…). És egy magánbeszélgetésben, hadarva nem olyan precíz az ember”- árnyalta mondanivalóját a jobbikos képviselő, majd hozzátette, hogy az említett drogdíler már leülte a büntetését: "akire céloztam leegyszerűsítve, hogy "drogdíler", az a beszélgetőpartner számára és nemzeti körökben általában véve is köztudott, hogy már nem az, leülte a büntetését. Ahogy erről beszélek is a felvételen..."

Novák tehát néhány nap leforgása alatt figyelemreméltó változáson ment keresztül: első levelében még tagadta, hogy a Betyársereg bűnözőiről beszélt volna, az utolsóban viszont már nem csak elismerte, de azt is tudtul adta, hogy a beszélgetésről felvétel készült. Ami azért is érdekes, mert a lap egy szóval nem említett semmiféle felvételt.

atv.hu, gondola
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Deutsch: A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából
  A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat. Ezek mögött kizárólag durva politikai szándék áll, az európai baloldal és magyar "dollárbaloldal" politikai támadási szándéka - mondta Deutsch Tamás.
 • Támadás a magyar egyetemek ellen
  Végtelenül aljas és felháborító a korrupciótól átszőtt EU parlamentje, valamint elnöke miatt feddhetetlenséggel ugyancsak nem jellemezhető bizottságának újabb aknamunkája Magyarország ellen – rögzíti Alvincz József.
 • Csurka megjövendölte a mai fejleményeket
  A „mainstream", a média fősodrata azt sugallja, hogy el kell vetni a régit, a nemzeti érték nem érték, a multikulti a trend. Ehhez a véleményhez Csurkának volt néhány szava, ami persze kiverte a biztosítékot az ellenfeleinél. Egy biztos: jóslatai beváltak, félelmetes előrelátással bírt. A mainstream média szemében Csurka ma nem divatos, sőt veszélyes – fogalmaz Bakos Katalin filmrendező.
MTI Hírfelhasználó