Kínos - Lopáson kapták az "év polgármesterét"
Tiszatenyő első embere a vadászati tilalom ellenére több vadat is lelőtt, a rendőrség lopás vétsége miatt indított ellene eljárást.
2011. október 17. 11:00

A vadászati tilalom ellenére több vadat is lelőtt egy 49 éves tiszatenyői férfi szeptember végén a Határvölgyi Vadásztársaság területén; az ügyben lopás vétsége miatt indult eljárás.

Szeptember 27-én a vadásztársaság hivatásos vadásza és a vele lévő sportvadász tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy a társasághoz tartozó területen egy férfi - a vadászati tilalom ellenére - egy őzsutát és négy vadnyulat ejtett el. Közölték azt is, hogy az illető nem tagja a vadásztársaságnak. Kiderült, hogy tiszatenyő polgármestere a tiltott helyen vadászó férfi.

A férfi a cselekményt elismerte, a rendőrség nem vette őrizetbe, az eljárás során lopás vétsége miatt kell felelnie.

Ahogy azt a Népszava pénteki számában megírta: a vadőrök Tiszatenyő polgármesterét, Kazinczi Istvánt érték tetten, amint idegen területen vadászott. Az elöljárónál házkutatást tartottak. A megyei vadászkamaránál megerősítették, tudnak az esetről.

Egyébként Kazinczi épp azon a napon vehette át az „Év Polgármestere Jász-Nagykun-Szolnok megyében” elnevezésű díjat Jászberényben, a megyei közgyűlés kihelyezett ülésén, amikor a rendőrség az ügyben megkezdte a vizsgálatot.

MTI
MTI Hírfelhasználó