A 2006-os ügyek elévülése kitolódott
Július végén újabb nyomozás indult a Budapesti Katonai Ügyészségen (BKÜ) a 2006-os rendőri túlkapások ügyében, s ehhez csatolták a két jobbikos politikus, Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina feljelentését
2011. szeptember 21. 10:46

A napilap szerint a BKÜ tavaly szeptemberben hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanúja miatt nyomozást indított azokra az információkra alapozva, amelyek szerint 2006 őszén a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben súlyosan bántalmazták és kínozták a rendőrök által előállítottakat. Bár az ügyben 75 tanút hallgattak ki, az ügyészég végül az idén áprilisban bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást.

Morvaiék pénteken tettek büntetőfeljelentést a Legfőbb Ügyészségen, azt hangoztatva, hogyha a vádhatóság hétfőig egyetlen rendőri vezetőt sem gyanúsít meg az öt évvel ezelőtti eseményekkel kapcsolatban, akkor elévülés miatt már senkit nem lehet felelősségre vonni. Venczl László ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy mivel a nyáron új eljárás indult, az elévülési határidő öt évvel meghosszabbodik. Ahogy a Magyar Hírlap elsőként számolt be róla, a Gulyás Gergely fideszes képviselő által tett feljelentés nyomán eljárást indító Debreceni Katonai Ügyészség a nyáron gyanúsítottként hallgatta ki Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitányt. Azt nem tudni, hogy Gergényit pontosan mivel gyanúsítják, de feltehe­tően a rendőrségi azonosítószámok hiánya lehet ennek alapja.

Magyar Hírlap nyomán
  • Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
    Az ellenzéki pártok 10, sőt 2006-tól számítva 14 év alatt sem tudtak soraik közül felmutatni egy olyan politikust a választók számára, aki képes lett volna a legelutasítottabb magyar baloldali politikustól, azaz Gyurcsány Ferenctől átvenni az ellenzék vezetését – állapítja meg a Századvég Alapítvány kutatása, amely szerint a magyaroknak lesújtó véleményük van az ellenzékről.
  • Trump csak útban volt
    A mainstream elitet nem az zavarta, amit Trump elnök négy év alatt tett, hanem amit még megtett volna.
  • Deutsch kritizálni mert, most ki akarják zárni a néppártból
    Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására a politikus egy friss nyilatkozata miatt. A Fidesz-alapító lapunknak az üggyel kapcsolatosan elmondta: az tökéletesen megmutatja, miért kell nemet mondani a brüsszeli jogállamisági mechanizmusra.
MTI Hírfelhasználó