Szilvásy szerint semmi sem igaz
Szilvásy György volt titokminiszter szerint semmi sem igaz abból, hogy az előző ciklusban a titkosszolgálatok törvénysértő módon adatokat gyűjtöttek Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról - írja a Népszava.
2011. szeptember 2. 09:38

A Heti Válasz és a Magyar Nemzet szerint az ügyben Balajti László, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója tett feljelentést, mert a szervezet számítógépein  állítólag több olyan információ maradt vissza, amely parlamenti politikusokat érint. Eszerint Laborc Sándor főigazgatósága idején a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egyik felsővezetője „Ovi” és „Bajusz” nevű mappákba mentette a vélhetően Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról szóló adatsorokat, de a lapok szerint arra is utalnak jelek, hogy az őszödi beszéd 2006-os kiszivárgását követő fideszes egyeztetésekről is keletkezett nyom.

Szilvásy György a Népszavának nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a sajtóban megjelent információkat nyilván azért tették közzé a jobboldali orgánumok összehangoltan, mert azok nem képeznek államtitkot, és nem is képezhetnek, hiszen nyilvánvalóan nem igazak a hírek. Amennyiben valósak lennének ezek a csak találgatásnak nevezhető feltételezések, államtitoksértés miatt nyomozást kellene indítania az ügyészségnek - fogalmazott. Szilvásy szerint három éve azon „dolgozik” a jelenlegi kormánypárt, hogy az UD Zrt. botrányáról, abban saját érintettségéről - visszatérő támadásokkal - elterelje a figyelmet, sőt az egész botrányos ügyet igyekszik a visszájára fordítani.

Népszava nyomán
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó