Kim Dzsong Il lemond az atomprogramról?
Észak-Korea kész leállítani a nukleáris rakéták tesztelését, és feltétel nélkül hajlandó újra tárgyalóasztalhoz ülni atomprogramjáról. Ezt az orosz elnök szóvivője jelentette be, miután Dmitrij Medvegyev tárgyalásokat folytatott Kim Dzsong Illel egy szibériai katonai bázison.
2011. augusztus 24. 17:03

A kommunista állam 2009-ben fagyasztotta be az atomfegyverei leszereléséről szóló tárgyalásokat, válaszul az ellene életbe lépett szankciókra. Az Egyesült Államok kezdeményezésére indult tárgyalássorozat célja, hogy Észak-Korea leállítsa fegyverkezési programját. Az ázsiai országnak a becslések szerint hat atombombára elegendő nukleáris alapanyaga van, és már több kísérleti atomrobbantást is végrehajtott.

HírTV nyomán
  • Kövér László fogadta a Bundesrat elnökét
    Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta a meghívására hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Christine Schwarz-Fuchst az osztrák Szövetségi Tanács (Bundesrat) elnökét pénteken.
  • Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
  • A Barátság kőolajvezetéket fenyegeti a szélsőség
    Ha valami történne a Barátság kőolajvezetékkel, annak nagyon súlyos következményei lennének, nemcsak a magyarországi, hanem az egész régió olajellátására, és Ukrajnára is - mondta Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó