Megkezdődött a karneváli hét Debrecenben
Estike napján, azaz ma Debrecenben megkezdődött az augusztus 20-i virágkarnevált felvezető kulturális programsorozat, a karneváli hét.
2011. augusztus 15. 16:03

Az idén először a karneváli hét napjait egy-egy virágnévre keresztelték át, amely jelképezi az aznapi programokat is - jelentette be Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője. A karneváli hét estikének nevezett hétfői nyitónapján a virágok vannak a középpontban: a kaktuszbemutatón, a III. Debreceni Virágkötészeti Versenyen, de természetesen a helyi Tiszta udvar - Rendes ház díjátadó ünnepségen is.

Kedd az orgona, szerda a viola, csütörtök a pipacs és péntek a királyliliom után kapta a nevét. Augusztus 20-a a százszorszép napja lesz Debrecenben: előbb katonai tiszteletadással felvonják az országzászlót, majd old timer autók és virágokkal feldíszített kerékpárok menetével megkezdődik a virágkarneváli felvonulás. A több millió szál virág felhasználásával feldíszített 13 virágkocsi között a menetben 13 külföldi és 9 magyarországi művészeti csoport szórakoztatja produkciójával a közönséget.

A karneváli menet a debreceni Nagyállomástól a Nagytemplom mellett elhaladva érkezik majd meg a Nagyerdei Stadionba. A karnevál résztvevőinek biztonságára több száz rendőr, biztonsági őr, polgárőr és közterület-felügyelő vigyáz - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az utolsó "karneváli virágnap" a nefeljcs, a szervezők reményei szerint azt is sugallja majd a résztvevőknek, hogy ne felejtsék el a debreceni virágkarnevált, s ha tehetik, jövőre is vegyenek részt a színpompás virágünnepen.

MTI nyomán
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó