Az Apple gazdagabb az USA-nál
Az almás cégnek nagyjából egy magyar költségvetésnyivel van több pénze, mint az Egyesült Államoknak.
2011. július 29. 09:21

Az Egyesült Államok csődközeli állapotban van és likviditási gondjait csak az tudná megoldani, ha a republikánusok és demokraták meg tudnának egyezni a hitelplafon emelésének mikéntjéről. Mindeközben az Apple megállíthatatlan gazdasági behemótként növekszik a világszerte népszerű termékei miatt.

Az almás cég júniusi gazdasági beszámolójából kiderült, hogy 75 876 milliárd dollárnyi (majdnem 14 200 milliárd forintnyi) elkölthető tartalékkal rendelkezik, míg az Egyesült Államok csütörtökön "csupán" 73 768 milliárd dollárnyi (közel 13 800 milliárd forintnyi) likviditásról számolt be.

Azt pedig már meg sem említjük, hogy a 2011. évi magyar költségvetés bevétele 13 151 milliárd, míg kiadása 13 838 milliárd forint.

Bár a szembeállítás - hogy rossz szóviccel éljünk - valóban kicsit olyan, mintha almát hasonlítanánk körtéhez, de mégis...

hir24.hu nyomán
  • A baloldal kamuügyet kiáltott, a Fidesz bízik a nyomozóhatóságokban
    Méltóságot is sértő vitában a Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége tudomásul vette a Városháza eladásának ügyét vizsgáló bizottság jelentését a szerdai ülésen. A baloldal ugyanazt hangoztatta, amit a vizsgálóbizottság felállításától kezdve mondott: fake news, kamuügy, nincs bizonyíték, a Fidesz és a titkosszolgálatok találták ki az ügyet. A Fidesz–KDNP frakció visszautasította a vádakat, és leszögezte: a bizottság nem nyomozóhatóság, ráadásul a mozgásukat erősen korlátozta a baloldal.
  • Soros egyik blogján magasztalták az egekig Márki-Zayt
    Az Open Democracy nevű blogon egy vágyvezérelt és a valósággal köszönő viszonyban sem lévő írás jelent meg.
  • Őszinte ítélet az SZFE korábbi színvonaláról: „Döbbenetesen vékony”
    Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője „döbbentesen vékonynak” nevezte azt a tudást, amit meg lehetett szerezni a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE), Szirmai Gergely influenszer a Partizánban pedig arról beszélt, hogy az egyetemen egyáltalán nem értettek az internetes műsorkészítéshez, a diákok pedig nem kaptak visszajelzést az önálló alkotótevékenységükkel kapcsolatban.
MTI Hírfelhasználó