Az Apple gazdagabb az USA-nál
Az almás cégnek nagyjából egy magyar költségvetésnyivel van több pénze, mint az Egyesült Államoknak.
2011. július 29. 09:21

Az Egyesült Államok csődközeli állapotban van és likviditási gondjait csak az tudná megoldani, ha a republikánusok és demokraták meg tudnának egyezni a hitelplafon emelésének mikéntjéről. Mindeközben az Apple megállíthatatlan gazdasági behemótként növekszik a világszerte népszerű termékei miatt.

Az almás cég júniusi gazdasági beszámolójából kiderült, hogy 75 876 milliárd dollárnyi (majdnem 14 200 milliárd forintnyi) elkölthető tartalékkal rendelkezik, míg az Egyesült Államok csütörtökön "csupán" 73 768 milliárd dollárnyi (közel 13 800 milliárd forintnyi) likviditásról számolt be.

Azt pedig már meg sem említjük, hogy a 2011. évi magyar költségvetés bevétele 13 151 milliárd, míg kiadása 13 838 milliárd forint.

Bár a szembeállítás - hogy rossz szóviccel éljünk - valóban kicsit olyan, mintha almát hasonlítanánk körtéhez, de mégis...

hir24.hu nyomán
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó