Több gép nem tudott leszállni Liszt Ferenc repülőtéren
Több, Budapestre érkező repülő nem tudott leszállni Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a viharos időjárás miatt kedd este.
2011. július 19. 22:07

A Budapest közelkörzeti repülésirányítás rádióforgalmazása szerint a Malév prágai járata először átstartolt, majd Belgrádba kért útvonalat. A Párizsból, illetve Moszkvából érkező Malév-járat sem tudott leszállni, a budapesti közelkörzeti légi irányítás rádióforgalmazása szerint pedig a Germanwings stuttgarti és kölni járata mintegy egy órát körözött, mire leszállhattak, ezek a járatok késve indulnak majd vissza.

A flightradar24.com portál információi szerint több gép várt arra, hogy leszállhasson Budapesten, így a Malév milánói, frankfurti, berlini, göteborgi és az Austrian Arrows bécsi járata.

Nem sokkal este 10 óra előtt ismét fogadta a leszálló gépeket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

Műszaki hiba miatt visszatért a Liszt Ferenc reptérre a Wizzair londoni járata

Műszaki hiba miatt visszatért Budapestre a Wizzair londoni járata, az Airbuson utazó 180 utas közül senki nem sérült meg.

Varró Balázs, a Wizzair munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy a Wizzair 62209-es járata felszállt, majd a gép futóműhibát jelzett. Emiatt a pilóták úgy döntöttek, hogy visszatérnek a Liszt Ferenc repülőtérre.

Az Airbusszal a pilóták biztonságosan landoltak, senki nem sérült meg. Az utasokat egy este 11 órakor induló járattal szállítják el Luton repülőtérre.
A flightradar24.com portál információi szerint az A320-as Airbus a felszállást követően mintegy háromnegyed órát körözött, hogy kerozint égessen, majd biztonságosan landolt a 13-as bal pályán.

MTI
MTI Hírfelhasználó