Európa tetején – 6 arany, 3 ezüst, 2 bronz
A szombati három arany után vasárnap délelőtt kettő, délután pedig még egy aranyérmet szereztek a magyar sportolók a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon. A kontinensviadal megmutatta, hogy a londoni olimpia előtt egy évvel a női kajak szakágtól várhatunk aranyakat – Kovács Katalin egymaga hármat is begyűjtött a szerb fővárosban. Az éremtáblázat első sorában a Hungary felirat olvasható.
2011. június 19. 14:13

A szombati három aranyérem után vasárnap délelőtt az 500 méteres táv döntői következtek a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon, ahol – a szokott módon – nem kellett magyar aranyérem nélkül maradnunk. Rögtön kettőt is összelapátolt a magyar válogatott: Kozák Danuta egyesben, tehát olimpiai számban „szakította le” magáról a világ- és olimpiai bajnok ukrán Oszipenko Radomszkát és a teljes mezőnyt, a második elsőséget pedig a Csipes Tamara, Kovács Katalin páros hozta össze, iszonyatos hajrával verve a lengyel hajót.

Ezüstérmekből sem volt hiány, szintén nők ajándékozták meg velük hazánkat: Obermayer Dorina és Takács Kincső a talán még mindig egy kicsit szokatlan női kenu szakág képviseletében állt a dobogó második fokára, csakúgy mint a fehéroroszok mögött, de a németek előtt célba érő női kajak négyes (Szabó G., Kozák D., Kárász A., Benedek D.).

Délelőtt a férfiak megfiatalított csapata nem szerzett érmet, Korisánszky Péter 6. lett kenu egyesben, Kugler Attila 8. helyen végzett kajakjában, a Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs duó 7. helyezettként zárt kenuban, a Tóth, Kulifai kajakos kettős pedig a 6. helyen ért célba.

„Ebéd” után aztán jöttek a sprintszámok (200 m, mindegyikben magyar résztvevővel), köztük négy futam majd az olimpia műsorán is szerepel. Desszertnek a legjobb volt a döntők végén sorra kerülő női kajak párosok versenye, ahol Kovács Katalin Kozák Danuta előtt ülve magabiztosan söpörte be az Eb hatodik magyar aranyát! Rajtuk kívül Molnár Péter kajakos olimpiai számban szerzett ezüstöt, Horváth Gábor és Bozsik Attila pedig kenuban bronzot. Éremszerzéssel próbálkozott még Takács Kincső is, aki női kenusként a negyedik helyen ért célba, a Sík Márton és Beé István alkotta kajakos kettős ötödik, Bozsik Attila kenu egyesben nyolcadik, Kozák Danuta rossz rajt után pedig a 9. helyen végzett egyéniben.

Az 5000 méteres számok előtt biztosan áll hazánk az éremtáblázat élén 6 arannyal, 3 ezüsttel és 2 bronzzal.

MNO
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó