Május 8. - Esett a hó Kékestetőn
Hatalmas méretű vizes hópelyhek is vegyültek a csapadékba a Kékestetőn vasárnap - írta az időkép.hu időjárás-figyelő és előrejelző honlap.
2011. május 8. 15:17

Az ismertetés szerint egy magassági hidegcsepp hatásaként többfelé esik az eső, az ország legmagasabb pontján pedig alig mérnek többet fagypontnál. A Kékestetőn lévő egyik webkamera felvételén látszott, hogy az olykor sűrű ködben az eső mellett hatalmas méretű vizes hópelyhek is vegyültek a csapadékba. A Nagy Hideg-hegyen 2,5 fokot, Dobogókőn 3,3 fokot, a Kendig-csúcson pedig 5,9 fokot jeleznek az időkép.hu automata mérőállomásai.

MTI
  • Megérkezett a Békemenet az állami ünnepség helyszínére
    Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig
  • Felvonták a nemzeti lobogót
    Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
  • KDNP: veszély fenyegeti a nemzet szuverenitását
    Simicskó István az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából írt közleményében kiemelte, a történelem sorsfordító eseményei tanulságul szolgálnak minden későbbi nemzedéknek: „szabadságunkat, nemzetünk szuverenitását ismét veszély fenyegeti."
MTI Hírfelhasználó