A testmozgás serkenti a tanulási képességet
A tudósok szerint amennyiben a gyerekek tanulás közben aktívan mozognának, úgy sokkal könnyebben jegyeznék meg az új információkat. Az elvégzett kísérletek ugyanis azt mutatják, hogy amennyiben a diákok ezt a módszert használják az iskolában, úgy a teszteken is jobb eredményeket érnek el.
2011. május 4. 09:07
A kutatók egy olyan iskola 1-6. évfolyamán végezték el a kísérleteket, amelyről köztudott volt, hogy a diákok gyengébb képességűek, és nehezebben megy nekik a tanulás. A gyerekek a tanulmány elvégzése előtt heti egy alkalommal sportoltak 40 percet, a tanulmány ideje alatt azonban ezt napi 40 percre növelték - írja a HealthDay.

A program során az 1-2. osztályos gyerekeknek egy létrán kellett ugrálniuk, miközben színeket neveztek meg, a 3-6. osztályosok pedig lépcsőzőgépeket használtak, miközben egy monitoron látták a földrajzóra tananyagát. Ezután összehasonlították azokat a tanulók által kitöltött teszteket, amelyeket a program előtt és a program után csináltak meg.

Az eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy a gondosan megtervezett testnevelési programok jelentősen javítottak a tanulók tanulmányi eredményén: a feladatlapokat ugyanis a kísérletek előtt átlagosan 55 százalékban töltötték ki helyesen, a vizsgálatok után azonban ez az eredmény 68,5 százalékra emelkedett.
OrientPress Hírügynökség
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó