Wolf Kati nyeri az Eurovíziós dalfesztivált? A Google megjósolja
A Google idén is elindítja a google.hu/eurovision weboldalt, ahol folyamatosan nyomon követhetők a versenyzők nyerési esélyei.
2011. április 29. 12:52

 

A weboldalt érdemes lesz majd folyamatosan figyelni, mivel a segítségével a keresőóriás előre megjósolta nem csak a tavalyelőtti, de a tavalyi győztest is.

A www.google.hu/eurovision oldalon bárki nyomon követheti a zenészek, énekesek és együttesek népszerűségét az internetes keresések számának növekedése vagy csökkenése alapján. Az oldalon látható grafikon megmutatja, hogy az elmúlt időszakban egyes versenyzők mennyire voltak népszerűek, valamint listába szedi az előadókat népszerűségük alapján. A Google Insight for Search-ön alapuló adatok a naponta frissülő keresési forgalmat mutatják, így folyamatosan látható a versenyzők nemzetközi népszerűsége. Így az adatok segítségével könnyen megjósolható, hogy melyik ország végez majd az élmezőnyben. Az eszköz további érdekessége, hogy az „Előrejelzés” gadget egyszerűen beágyazható bármely weboldalba vagy saját blogba is.

Az idei Dalfesztivál döntőjét május 14-én, Düsseldorfban rendezik, ahol hazánkat az X-Faktor népszerű énekesnője, Wolf Kati képviseli majd a „What about my dreams?” (Szerelem miért múlsz) című dalával. Kati, a jelenlegi keresési adatok alapján az 19-ik helyen áll, de ez a szám folyamatosan, napról napra változhat. Bíztató jel lehet az is, hogy az énekesnő klipje igen csak népszerű a YouTube csatornán, ahol már több mint 270 ezren látták, sőt már 2760 ember lájkolta is a videóját. 

Az első Eurovíziós Dalfesztivált 1956-ban rendezték hét ország részvételével a svájci Luganóban. Magyarország először 1993-ban vett részt a fesztiválon. Hazánk többször is képviseltette magát a rangos megmérettetésen, az elmúlt tíz évben többek között Szulák Andrea, Delhusa Gjon, Szigeti Csaba, Charlie, Rúzsa Magdi és a NOX is részt vett a versenyen. A verseny történetének eddigi legsikeresebb magyar indulója Bayer Friderika volt, akinek 1994-ben Dublinban a negyedik helyezést sikerült elérnie.

gondola
  • Most zárnunk kell, hogy húsvétkor nyithassunk
    Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
  • Operatív törzs: 221 ember ellen intézkedtek a maszkviselés elmulasztása miatt
    A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön 221 esetben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó