Slota korlátozná az érintkezését hazánkkal
Ján Slota SNS-vezér ízléstelennek és meglepőnek nevezte a Smer-SD kezdeményezését, hogy a szlovák kormány tegyen konkrét lépéseket Magyarország Szlovákiával kapcsolatos politikája terén.
2011. április 5. 08:25

"Már sokkal korábban hallgatniuk kellett volna ránk, és akkor nem kéne ma itt csinálniuk a színházat. A Smernek nem kellett volna a közelmúltban kollaborálnia az MKP-val, sem a Híddal, és akkor ma, amikor már talán megállíthatatlan a magyar henger, nem kellene a Megváltó képében tetszelegniük. A Smer miért most akarja felfedezni Amerikát? Miért nem hallgattak meg minket a kormánykoalíciónk idején, sőt, épp ellenkezőleg, puhították a nézeteinket és azokat radikálisoknak nevezték. Mindenkinek bocsánatot kellene kérnie tőlünk, és végre komolyan venni a magyarok politikáját" - így Slota.

A pártvezér szerint, ha a Magyarország terjeszkedésével kapcsolatos problémát korábban megragadják, sok dolgot és a feszültségkeltést is el lehetett volna kerülni, amit Magyarország folyamatosan cselekszik. "Ha a szlovák kormány továbbra is engedelmeskedik, akkor még tovább jönnek! Nyilvánvaló, hogy Magyarország elszakítaná Dél-Szlovákiát és magához csatolná. Bevezetnék a magyar nyelvet Szlovákiában, likvidálnák a szlovák államiságot és destabilizálnák egész Közép-Európát" - folytatta állásfoglalásában. Hozzátette, örül viszont annak, hogy Robert Fico és pártja megértette Orbán Viktorék szándékát, és hogy egy olyan diktatórikus párt, mint a Fidesz, elfogadhatatlan manapság.
 
Az SNS három dolgot javasol, hogy ne kelljen nap mint nap reagálni arra, hogy Magyarország ismét Szlovákia belügyeibe avatkozott. A szlovák külügyminisztériumnak azonnal vissza kellene hívnia Szlovákia budapesti nagykövetét, meg kellene szüntetni a két ország jószomszédi viszonyáról kötött szerződést, "amit Magyarország felrúgott", és korlátozni a két ország határán átívelő érintkezést. Emellett népszavazást kellene kiírni arra, hogy Szlovákiában az egyetlen állam- és hivatalos nyelv a szlovák.
 
Kitekintő
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó