Közös múlt, közös jövő
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége több társadalmi szervezettel közösen a Lengyel-Magyar Barátság Nap alkalmából Poznanban járt.
2011. március 26. 15:07

Magyar-Lengyel Barátság Expressz Európa sínein

2011. március 23-ra a Magyar-Lengyel Barátság Napjára különvonatot indítottunk Poznanba. Kijelenthetjük, hogy résztvevő szervezeteink a magyar társadalom teljes keresztmetszetét átfogják. Civil együttműködésünk nagyköveteinek közös álláspontja szerint, mind saját belső egységünk, mind a közép-kelet európai, észak-déli tengely létrejöttének katalizálása történt meg utunkon, csatlakozva az ünnepnapon államelnökeink találkozójához.

Középtávú közös program épül a minket összekötő, mély gyökerű múltunkra, hasonló történelmi élményeinkre. A magyar és lengyel polgárok társszervezeteinek találkozóin, a személyes kapcsolatfelvételen, a tapasztalatcserén kívül közös tervek születtek, melyek megvalósítása túlnyúlik az egymást követő Európai Uniós elnökség időszakán.

Civil Összefogás Fórum, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Munkástanácsok Országos Szövetsége, Rákóczi Szövetség, Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége, Társaság a Kárpát-medencei Magyarságért, Keresztény Pedagógusok Társasága, Közakarat Egyesület, Magyar Örökség és Európa Egyesület, Patrióták a Gazdaságért és Közjóért Egyesület, Pilsudski Társaság

gondola
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Szijjártó: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett
  Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.
 • A baloldal totális összeomlása
  A közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a Fidesz–KDNP-pártszövetsége akár négyötödös többséget tudna kialakítani az Országgyűlésben, hisz a rekord támogatottság mellett az ellenzéki oldalon a DK és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével jelenleg egyik ellenzéki párt sem lenne önállóan képes bejutni a parlamentbe – fogalmazott Nagy Ervin elemző.
 • Lezárták az Erzsébet hidat – Budaházyért tüntetnek
  Hétfőn reggel 8 óra körül érkezett a bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), hogy hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozzák a forgalmat az Erzsébet hídon.
MTI Hírfelhasználó