Szombaton havazás is lehet
A hétvégére elköszönhetünk a tavasztól, viharos széllökések lesznek, a magasabban fekvő helyeken hó is hullhat. Vasárnaptól javulás várható.
2011. március 19. 08:17

Szombaton folytatódik a borongós idő, erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható újabb eső, zápor. A magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is lehet. Inkább csak nyugaton szakadozhat fel időnként a felhőzet. Az északi, északnyugati szél nyugaton viharos lesz. 7-8 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, ám az erős szélben ennél még hidegebbet érzünk majd. Hidegfronti hatás várható.

Vasárnap eleinte felhős idő várható, majd nyugat, északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A Nyugat-Dunántúlon délután már többórás napsütés lehet, míg a Tiszántúlon estig még lehet csapadék. Lassan mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 8 fok körül alakulhat.

Hétfőtől sok-sok napsütésre, kezdetben gyengén fagyos reggelekre és fokozatosan erősödő nappali felmelegedésre van kilátás.

koponyeg.hu
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó