2006. ősz: gyanúsítottként hallgattak ki egy rendőrt
Parancs iránti jelentős hátrány veszélyével járó engedetlenség bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy rendőrt a Debreceni Katonai Ügyészség abban a büntetőeljárásban, amelyet Gulyás Gergely (Fidesz), a 2006-os hatósági jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság elnöke tett még tavaly novemberben – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Kiss Attila alezredes, a katonai ügyészség helyettes vezetője.
2011. március 18. 10:26

Az alezredes a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, ki a meggyanúsított rendőr, és azt sem, hogy egyszerű közrendőr, netán vezető-e az illető. Mindössze annyit közölt, az érintett panaszt tett a gyanúsítás ellen, valamint semmilyen kényszerintézkedést nem alkalmaztak vele szemben, így jelenleg szabadlábon védekezhet – írja a lap.

Ismert, Gulyás Gergely három bűncselekmény gyanújával tett feljelentést, miután az általa vezetett albizottság elkészítette vizsgálati jelentését a 2006. őszi hatósági jogsértésekről. A feljelentés első pontja elöljárói intézkedés elmulasztásának gyanúját vetette fel, amiért Bene László, akkori országos rendőrfőkapitány nem indított fegyelmi vizsgálatot Gergényi Péter volt budapesti főrendőr ellen.

Magyar Nemzet nyomán
  • Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
    Az ellenzéki pártok 10, sőt 2006-tól számítva 14 év alatt sem tudtak soraik közül felmutatni egy olyan politikust a választók számára, aki képes lett volna a legelutasítottabb magyar baloldali politikustól, azaz Gyurcsány Ferenctől átvenni az ellenzék vezetését – állapítja meg a Századvég Alapítvány kutatása, amely szerint a magyaroknak lesújtó véleményük van az ellenzékről.
  • Trump csak útban volt
    A mainstream elitet nem az zavarta, amit Trump elnök négy év alatt tett, hanem amit még megtett volna.
  • Deutsch kritizálni mert, most ki akarják zárni a néppártból
    Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására a politikus egy friss nyilatkozata miatt. A Fidesz-alapító lapunknak az üggyel kapcsolatosan elmondta: az tökéletesen megmutatja, miért kell nemet mondani a brüsszeli jogállamisági mechanizmusra.
MTI Hírfelhasználó