Nagyot hibázott a sajtó a semmisségi törvénnyel kapcsolatban
Mint fogalmazott, az Országgyűlés a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott ítéleteket nem semmisítette meg, mindössze felülvizsgálati lehetőségét teremtette meg.
2011. március 8. 11:33

A fideszes honatya a részletekről szólva elmondta: a döntés a 2006. szeptember 18. és október 24. között elkövetett cselekményekre vonatkozik. Balsai István indítványát hétfőn 297 igen szavazattal, 60 nem ellenében fogadta el a parlament. Ezzel kapcsolatosan a politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy 5/6-os támogatottságot szerzett a törvény, és a kormánypártok mellett az egyik ellenzéki párt és a független képviselők háromnegyede támogatta a törvényjavaslatot.

Ezzel egy egyhónapos törvényhozási folyamat végére tettünk pontot - jelentette ki Balsai István. A képviselő emlékeztetett: az MSZP következetesen már az első perctől támadta az indítványt, és bár az LMP kezdetben üdvözölte, a végszavazásnál az egész frakció nemmel szavazott. A fideszes honatya szerencsétlennek nevezte a bírói, az ügyvédi és a rendőrszakszervezeti reakciókat a semmisségi törvénnyel kapcsolatban. Mint mondta, a bíróság feladata a törvény végrehajtása, nem pedig kommentálása és véleményezése.

Újságírói kérdésre reagálva Balsai kifejtette, még a ítélet nélküli ügyeket számítva is mindössze 200-300 ügyet érint a törvény, ezért a fővárosi bíróságok számára e felülvizsgálat külön terhet nem fog jelenteni. A semmiségi törvény hatálya 2011. október 23-ig tart.

fidesz.hu
  • Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
    Az ellenzéki pártok 10, sőt 2006-tól számítva 14 év alatt sem tudtak soraik közül felmutatni egy olyan politikust a választók számára, aki képes lett volna a legelutasítottabb magyar baloldali politikustól, azaz Gyurcsány Ferenctől átvenni az ellenzék vezetését – állapítja meg a Századvég Alapítvány kutatása, amely szerint a magyaroknak lesújtó véleményük van az ellenzékről.
  • Trump csak útban volt
    A mainstream elitet nem az zavarta, amit Trump elnök négy év alatt tett, hanem amit még megtett volna.
  • Deutsch kritizálni mert, most ki akarják zárni a néppártból
    Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására a politikus egy friss nyilatkozata miatt. A Fidesz-alapító lapunknak az üggyel kapcsolatosan elmondta: az tökéletesen megmutatja, miért kell nemet mondani a brüsszeli jogállamisági mechanizmusra.
MTI Hírfelhasználó