Joseph Daul, a néppárti frakció elnöke: sikeres egyeztetések
"A mai napon a médiatörvénnyel kapcsolatos tárgyalások a magyar kormány és az Európai Bizottság között sikeresen lezárultak."
2011. február 16. 17:53

"A mai napon a médiatörvénnyel kapcsolatos tárgyalások a magyar kormány és az Európai Bizottság között sikeresen lezárultak. A Bizottság által kritizált pontok tisztázása megtörtént, a magyar kormány a szükséges módosításokat a következő napokban végrehajtja. A Bizottság kijelentette, hogy a változtatások biztosítják a törvény összhangját az európai jogszabályokkal, beleértve az Alapvető Jogok Chartáját" - mondta Joseph Daul, a néppárti frakció elnöke.

"Az Európai Bizottság kifejezte elégedettségét a tárgyalások kimenetelével, és a továbbiakban is szorosan együttműködik a magyar kormánnyal. Ez a fejlemény ismételten igazolja, hogy a törvényt ért támadások sorozata elhamarkodott és meglapozatlan volt " - emelte ki Joseph Daul.

epp-press
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Itália is a konzervatív erőkre számít
  A jövendő olasz kormány összes pártjával régi és jó kapcsolatot ápol a magyar kormány, ezért nem lesz nehéz együttműködni olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás elleni fellépés vagy a családpolitika - hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az MTI-nek az Olasz Konzervatívok. Európa, identitás, szabadság című konferencián, amelyen felszólalt Rómában pénteken.
 • Gazdasági válság radikális szélsőségekkel
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
 • Orbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
  Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, amikor azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik majd - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó