Bugyizáporral tiltakoztak Berlusconi ellen
Pőre fenekükkel tüntettek Silvio Berlusconi szexista megnyilvánulásai ellen az ukrán Femen nőmozgalom tagjai a kijevi olasz nagykövetség előtt - jelentette kedden az ukrán Cenzor.net hírportál. A rendőrök öt aktivistát vettek őrizetbe az őket bugyikkal megdobáló amazonok közül.
2011. február 15. 12:42

A nők jogaiért küzdő, extrém megnyilvánulásokra is hajlamos szervezet tagjai ezúttal meztelen kebleik helyett részben vagy teljesen feneküket mutatták az olasz nagykövetség, illetve a be nem jelentett tüntetés feloszlatására kiérkező rendőrsorfal felé. A harcias hölgyek egy adott pillanatban egyszerre levették bugyijaikat, amelyekkel részben a mosolygó rendőröket hajigálták meg, a többit a külképviselet kerítésére aggatták.

A Femen hangadói a sorozatosan szexbotrányokba keveredő olasz kormányfő nőket megalázó megnyilvánulásai ellen emelték fel szavukat az "Itália nem bordély!" jelszó skandálásával. A nem engedélyezett megmozdulás szervezői közül a kivonult rendőröknek öt - foggal-körömmel védekező - hölgyet sikerült elcsípniük, akik ellen garázdaság címén kezdeményeztek eljárást.

Szexbotrányai miatt egyébként nők százezrei tüntettek vasárnap Rómában és több mint kétszáz további olasz városban Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen.

FH nyomán
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó