Nézze meg az évszázad hóviharának városát!
Chicagóban várják a legkegyetlenebb havazást. Itt rendkívüli készültséget rendeltek el. Az embereken kisebb pánik lett úrrá.
2011. február 2. 09:09

Középnyugaton nincs is igazi tél hóvihar nélkül. Chicagóban már igazi tél van, azonban ez a tél egy 25 éve nem látott hatalmas hóviharral köszöntött be. Az újságok és híradók tegnap mondták be, hogy a mai napon, a koradélutáni órákban eléri Chicagót egy nagyobb "blizzard". Ez óramű pontossággal be is következett, délután 3 órakor feltámadt a szél, és elkezdett esni a hó. A különbség a havazás és a hóvihar között elsőre egyértelműnek tűnhet, azonban megtapasztalni megdöbbentő volt. A jeges hódarát közel 100 km/h sebességgel fújja a szél, ami mindenen áthatol. Az egyébként mínusz 4 fokos levegő a 100 km/h-es széllökések hatására sarkvidéki hidegnek érződik, a hódara a szembe, ruhába, mindenhova beférkőzik.

Az ítéletidő miatt több iskolát bezártak, az Egyesült Államok legnagyobb katolikus magánegyeteme, a DePaul hazaküldte diákjait, és másnapra is szünetet rendelt el. Minden Illinois állambeli megyében, az állami alkalmazottakat hazaküldtek és Indiana államban is több helyen 2 napos szünetet tartanak, hogy a vihar alatt csökkentsék az esetleges balesetek számát, illetve a legtöbb diáknak megoldhatatlan problémát jelentene a városba való beutazás ilyen időben. Az előrejelzések szerint több mint fel méter friss hó eshet a következő két napban. A szél és a havazás miatt a chicagói reptereken összesen mintegy 1300 járatot töröltek. 

Chicagóban várják a legkegyetlenebb havazást. Itt rendkívüli készültséget rendeltek el a hóakadályok és a várt áramszünetek leküzdésére. Az embereken kisebb pánik lett úrrá a bejelentések nyomán, több helyről érkezett hír, hogy hatalmas tömeg rohanta meg a nagyobb boltokat délelőtt, élelmiszert akartak vásárolni.

Kattintson az alábbi fotóra, hogy megtekintse galériánkat!

Gondi Ferenc
  • Vér a pesti utcán: Ezt soha nem felejtjük el nekik!
    Tizenöt évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a budapesti utcákat, ezt "soha nem fogjuk elfelejteni nekik"! - jelentette ki Orbán Viktor szombaton, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten.
  • Megérkezett a Békemenet az állami ünnepség helyszínére
    Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig
  • Felvonták a nemzeti lobogót
    Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
MTI Hírfelhasználó