Divatba jött a béranyaság
Úgy tűnik, egyre több hollywoodi híresség lesz szülő béranya segítségével: pár napja Nicole Kidman és férje tudatta a világgal, hogy ilyen úton jött világra második gyermekük.
2011. január 22. 11:00

Míg korábban az örökbefogadás, addig mostanában a béranyaság terjed a hírességek körében - írta a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk). Ilyen úton lett ismét anya Sarah Jessica Parker, aki James fia hét évvel ezelőtti születése után már nem tudott újra teherbe esni. Ikerlányait, Mariont és Tabithát béranya hordta ki. Hasonló utat választott Ricky Martin énekes is. A homoszexuális Puerto Ricó-i sztár két ikerfiút nevel, az anya kilétére eddig nem derült fény.

Béranya hozta világra Elton John, a 63 éves brit zenész fiát is, és a sajtó azóta már azt is tudni véli, hogy a baba biológiai apja igenis John, nem pedig jóval fiatalabb élettársa, a 48 éves David Furnish.

Nicole Kidman és férje, Keith Urban kislánya december végén született meg Nashville városában, a híres pár csak a napokban tudatta a világgal Faith Margaret Kidman Urban érkezését. A színésznőnek Tom Criuse-zal kötött házassága idején vetélése és méhen kívüli terhessége is volt, így első férjével örökbefogadott két gyermeket. Új házasságából egy kislány született, de Sunday Rose-t követően a színésznő a találgatások szerint nem tudott ismét teherbe esni. A pár ezért dönthetett a béranyaság mellett.

Nicole Kidmant mindazonáltal hazájában, Ausztráliában heves támadások is érték, amiért így lett gyereke. A híresség szűkebb hazájában, Új-Dél-Wales ausztrál szövetségi államban hamarosan érvénybe lép egy törvény, amely külföldön is tiltja az ausztrál nőknek, hogy béranyát fogadjanak fel. A törvénynek persze visszamenőlegesen nem lesz hatálya, így a 43 éves színésznő fellélegezhet.

Az Egyesült Államokban engedélyezett béranyaság "virágzó üzletnek" számít, a gyereket vagy gyerekeket kihordó nők átlagosan 80 ezer dollárt kapnak. Az ár függ attól is, hogy a béranya saját petesejtjét adja-e, vagy a felfogadó szülők biológiai gyerekéről van szó, netán ikrekről.

Az álomgyár mindig is élenjárt a családteremtés hagyományostól eltérő módjaiban. A fénykorban a nagy hollywoodi stúdiók figyelmeztették a színésznőket, hogy mindenáron őrizzék meg alakjukat. A filmcsillagok ekkor "kaptak rá" az örökbefogadásra, amelynek azóta is élő hagyományai vannak.

"Hollywood olyan hely, ahol mindent fel kell áldozni a sikerért. Ha egy színésznő babát akar, de nem akarja felborítani munkatervét, és meztelen jeleneteket kell forgatnia következő filmjében, akkor biyztos, hogy adoptál vagy más hordja ki babáját" - fogalmazott leplezetlenül Jane Bussman brit forgatókönyvíró, aki 10 éven át élt Hollywoodban.

MTI nyomán
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó