Fitch: rendszerszintű az euróövezeti válság
Mára rendszerszintűvé vált az euróövezeti pénzügyi válság, és megjelentek olyan vélemények a piacon, hogy a valutaunió szétesésének csak az "Európai Egyesült Államok" megteremtésével lehet elejét venni - hangzott el a Fitch Ratings által az euróövezet jövőjéről Londonban megrendezett szemináriumon.
2011. január 21. 10:44

David Riley, a nemzetközi hitelminősítő szuverén adósbesorolásokért felelős igazgatója a citybeli rendezvényen kijelentette: a Fitch ez utóbbi nézettel nem feltétlenül ért egyet, és az euróövezet felbomlásának kockázatát továbbra is csekélynek tartja.

Ám az tény, hogy az euróövezeten belül jelentős makro-egyensúlytalanságok alakultak ki, és az egyes tagállamok versenyképessége is széttartó, semmint egymáshoz közelítő pályára került - hangsúlyozta a hitelminősítő igazgatója a konferencián.

MTI nyomán
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó