Újabb titkos hanganyagok kerültek elő
Vizsgálatot indított az Alkotmányvédelmi Hivatal, miután újabb, a titkosszolgálat által rögzített hanganyagokat tettek fel egy videomegosztóra – írja a Magyar Nemzet.
2011. január 6. 11:08

A lehallgatott telefonbeszélgetéseken az UD Zrt. vezetői tárgyalnak például Csányi Sándor OTP-vezérrel, feleségével, illetve Hernádi Zsolt Mol-elnökkel. A lap forrásai nem zárják ki, hogy a szervezettől távozott személyek más üggyel összefüggésben is nyilvánosságra hozhatnak hangfelvételeket.

A YouTube videomegosztó portálon Hungarian Democrat felhasználó névvel hoztak nyilvánosságra mintegy harminc, a titkosszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetést tegnap.

A hanganyagokon megszólal az UD Zrt. több egykori vezetője is, így Tóth János és Horváth József (ő 2002-ig a Nemzetbiztonsági Hivatal műveleti főigazgató-helyettese volt, jelenleg a katonai elhárítás, a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgató-helyettese). A hívott személyek között szerepel mások mellett Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, felesége, Csányi Erika, Jakab Géza, a pénzintézet belső biztonsági szolgálatának vezetője, Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és Tombor András, Orbán Viktor volt tanácsadója is. A beszélgetéseken tizenöt személy szólal meg. A felvételeket beszámozták, úgymint „hanganyag UD 11”, de van 115-ös számmal ellátott felvétel is.

Magyar Nemzet nyomán
  • Álcivil szervezetek önkénye rombolja a jogállamot
    „Nem lehet a jogállamot jogellenes eszközökkel védeni, nem lehet az értékeket az értékek megsértésével védeni" - fogalmazott Varga Judit miniszter.
  • Európa sokszínűségének alapja a nemzeti identitás
    Kövér László: „Mi, magyarok, és az európai emberek elsöprő többsége nem posztkeresztény és posztnemzeti birodalmi jövőt akar magának és utódainak, hanem hagyományaikra és kultúrájukra támaszkodó nemzetek szuverén államainak együttműködése révén megerősödő Európában szeretne élni."
  • Brüsszel hidegháborút folytat Lengyelország ellen
    Deutsch Tamás „a hidegháború indítása újabb lépés abban a támadássorozatban, amely a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni, hamis információk és mondvacsinált indokok alapján megindított, 7-es cikk szerinti eljárással kezdődött."
MTI Hírfelhasználó