"Egy év múlva nulla forintja lesz az FTC-nek"
Egy év múlva nulla forintja lesz az FTC-nek - jelentette ki Kubatov Gábor, az FTC elnökségi tagja. A Fidesz országos pártigazgatója erről a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt.
2010. december 3. 15:16

Kubatov szerint a klub két és fél évvel ezelőtt eladta a labdarúgócsapatot, körülbelül 600 millió forintot kapott, ebből most 179 millió forint van még, ezt figyelembe véve egy év múlva nulla forint lesz a klubban. "Rend kell, a rend után teljesítmény és a teljesítmény után megérkezik a pénz is. A Ferencvárosnál pont a legelső hiányzik, hogy rend legyen, hogy átláthatóság legyen" - fogalmazott Kubatov. Hozzátette: most kezdte áttekinteni a szakosztályok gazdálkodását, és véleménye szerint katasztrofális a helyzet.

"A Fradinak nincs szponzora, meg kell találni azt a befektetőt, befektetési formát, ami hosszú távon garantálja a klub működését. Rentábilis klubot jelen helyzetben nemzetközi szereplés nélkül nem lehet fenntartani" - mondta Kubatov. "Ehhez évi egymilliárd forintos befektetésre lenne szükség, melynek a nemzetközi példák alapján körülbelül három év múlva lenne eredménye".

Kubatov szerint az FTC-nek fél év kell ahhoz, hogy a gazdálkodása átláthatóvá váljon.

MTI nyomán
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó