Mesterek Kupája: Federer nyerte az álomdöntőt
Roger Federer nyerte a londoni, 2,6 millió euró összdíjazású tenisz Mesterek Kupáját, miután a vasárnapi döntőben három játszmában legyőzte a világelső Rafael Nadalt.
2010. november 29. 14:49

Az összecsapás 1 óra 37 percig tartott. Az első játszmát magabiztosan hozta a svájci ex-éllovas, ám a folytatásban a spanyol kiegyenlített. Az utolsó felvonásban 1:1-ig tartotta magát a mallorcai teniszcsillag, ekkor Federer - legszebb napjaira emlékeztetően - szabályszerűen leütötte a pályáról a szokásosnál többet hibázó riválisát. Kettejük párharcában - ezzel együtt - továbbra is Nadal vezet 14-8-ra.

Federer ötödször nyerte meg a Mesterek Kupáját, míg a spanyol először jutott be a torna döntőjébe.

Eredmény, döntő:

Roger Federer (svájci, 2.)-Rafael Nadal (spanyol, 1.) 6:3, 3:6, 6:1

Páros, döntő:

Daniel Nestor, Nenad Zimonjic (kanadai, szerb, 2.)-Mahesh Bhupathi, Max Mirnyij (indiai, fehérorosz, 4.) 7:6 (8-6), 6:4

MTI nyomán
Címkék:
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból
    Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben.
MTI Hírfelhasználó