Elégedetlenek a Malina-ügy kivizsgálásával
A Közügyek Intézete (IVO) által végzett felmérésben megkérdezettek fele elégedetlen a Malina Hedvig-ügy kivizsgálásával, amely 2006-ban kezdődött el. Az 1 038-as mintán november 3-a és 9-e között végzett felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek 21%-a elégedett az ügy menetével.
2010. november 25. 14:38

A további 29%-ot nem érdekli az eset illetve nincs róla semmilyen véleménye. Az IVO felmérésének eredményei azt mutatják, hogy a kivizsgálással kapcsolatban a magasabb iskolai végzettségűek és a magyar nemzetiségűek az elégedetlenebbek.

A legkritikusabbak a Híd hívei, közülük 80 % elégedetlen a kivizsgálással, de az SDKÚ-DS és az Sas szimpatizánsok körében is túlsúlyban vannak az elégedetlenek. A KDH és a Smer-SD valamint az SNS támogatói körében az igenek és nemek aránya nagyjából egyforma.

Malina Hedvig 2006 augusztusában véresen, összeverve ment be a a nyitrai egyetemre és azt állította, hogy két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert az utcán magyarul beszélt. Kórházba szállítását követően az orvosi látlelet szerint egyértelműnek tűnt hogy a lányt bántalmazták, ám a rendőrség két héten belül azzal zárta le a nyomozást, hogy a lány csak fabulálta a megveretését. Hedvig ellen aztán hamis tanúvallomás gyanúja miatt indult nyomozás.

Közben azonban került egy Zdeno K. nevű nyitrai férfi is, aki szerint egy általa ismert nyitrai huligán volt Hedvig egyik támadója. Aztán a tettesként megjelölt 22 éves bőrfejű, Robert B. családja becsületsértés miatt jelentette föl a fiatalember ellen nyilatkozó férfit

Kitekintő
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó