Hunvald a "szent és sérthetetlen"
Szentnek és sérthetetlennek hitte magát – mondta volt sofőrje a Magyar Nemzet birtokába került ügyészségi tanúvallomásában Hunvald Györgyről, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármesteréről.
2010. november 17. 11:03

A politikust a volt SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnökkel, Gál Györggyel és 23 társukkal bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség.

Golcsa József sofőr, aki csaknem nyolc éven át Hunvald György napjainak jelentős részét végig kísérte, a Központi Nyomozó Főügyészség előtt tett rendkívül részletes tanúvallomásában kifejtette, amit ebben az időszakban, különösen az elmúlt években tapasztalt a vád szerinti maffia-bűncselekményekkel, illetve azok szereplőivel kapcsolatban.

Az egykori polgármesteri alkalmazott beszámolt az ingatlanügyletekből szerzett pénzek általa tapasztalt szétosztásáról, Hunvald és Gál hazai viszonyok közötti nagylábon éléséről, a luxusról, az önkormányzati lakások osztogatásáról, a nőkről, és mindarról, amit látott és hallott az erzsébetvárosi ingatlanpanamáról és a feltételezett helyi bűnszervezet mindennapi működéséről – írja a lap.

Magyar Nemzet nyomán
  • Igazi ünnep a kulturális intézmények újbóli megnyitása
    Igazi ünnepnek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szombaton Lakiteleken azt, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével újra megnyithatnak a magyarországi közművelődési és kulturális intézmények.
  • Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt
    Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt, kiderült, hogy ha baj van, nem lehet a baloldali pártokra számítani – erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a rádióban. A WHO éppen egy hete mondta ki, hogy hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina, a baloldali politikusokat azonban a nemzetközi szakértők állásfoglalása sem győzte meg – hangzott el az M1 Híradójában.
  • Karácsony Gergely bejelentkezett
    Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson.
MTI Hírfelhasználó