Még egy hétig véleményezhető a Digitális Magyarország Program
A szaktárca a nagy érdeklődésre való tekintettel, az iparági szereplők kérését meghallgatva jövő péntekig meghosszabbítja a határidőt.
2010. november 13. 11:58

Az októberben nyilvánosságra hozott infokommunikációs vitairathoz számos érdemi vélemény érkezett be az ágazat jövőjéért tenni akaró szakmai szervezetektől, vállalatoktól és magánemberektől. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a javaslattévők észrevételeit az eredeti szándékok szerint a mai napig várta. A szaktárca aNFMzonban a kezdeményezés sikerére, a nagy érdeklődésre való tekintettel, az iparági szereplők kérését meghallgatva jövő péntekig meghosszabbítja a beküldési határidőt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azzal a céllal bocsátotta társadalmi vitára a Programban megfogalmazott intézkedési lehetőségeket, hogy minél szélesebb kört vonjon be a véleményezésbe. A tárca a végleges, kormányzati és társadalmi támogatottsággal egyaránt rendelkező Infokommunikációs Stratégia kialakításánál hasznosítja az egyeztetés tanulságait.

A Digitális Magyarország Program a szolgáltatások elterjesztése, a hazai IKT szektor innovációs aktivitásának és eredményességének fokozása, gazdaságfejlesztő és munkahelyteremtő hatásainak maximalizálása érdekében megfogalmazott stratégiai és módszertani javaslatokat foglalja össze.

A minisztérium az észrevételeket az iktstrategia@nfm.gov.hucímre, 2010. november 22-e éjfélig várja. A Digitális Konzultációt több találkozó követi, amelyeken a tárca a javaslattevőkkel egyeztetve keresi a lehetőségeket az iparági szereplők, civil szervezetek elképzeléseinek beépítésére, felhasználására.

NFM
MTI Hírfelhasználó