Az igazság pillanata jön: Szilvássy, Tóth, Dávid és Herényi
Rövidesen vádlottai lesznek a CD ügynek. A vádiratban személyes adattal való visszaélés és kényszerítés fog szerepelni.
2010. október 14. 10:50

A Központi Nyomozó Főügyészség heteken belül vádat emel az úgynevezett lehallgatási botrányban meggyanúsított Szilvásy György egykori titokminiszter, Dávid Ibolya volt MDF-elnök, Herényi Károly korábbi frakcióvezető, valamint Tóth Károly egykori szocialista honatya ellen – értesült a Magyar Nemzet. Az ügyészség szerint Dávid és Herényi egy, a titkosszolgálat által rögzített, majd kiszivárogtatott hangfelvétel segítségével követte el a kényszerítés bűntettét.

Fazekas Géza, a nyomozó hatóság szóvivője a lap kérdéseire elmondta: a nyomozás lezárása után a gyanúsítottakkal és védőikkel ismertetik az eljárás iratait, majd az ügy a vádelőkészítés szakaszába lép.

Tájékoztatása szerint az ügyben sem a terheltek száma, sem a velük közölt gyanú nem változott, ezzel együtt a KNYF az eljárás során keletkezett információk birtokában februárban és márciusban a Budapesti Katonai Ügyészséghez (BKÜ) fordult, mert olyan személy került a látókörükbe, akinek ügyében a katonai vádhatóság járhat el.

A szóvivő nem kívánta részletezni, hogy mit tartalmazott az átirat, azonban a Magyar Nemzet más forrásból úgy értesült, a KNYF bizonyítottan a titkosszolgálatok által rögzített beszélgetés törvénytelen nyilvánosságra kerülése kapcsán a felelősség megállapítására hívta fel a katonai ügyészséget.

MNO
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Deutsch: A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából
  A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat. Ezek mögött kizárólag durva politikai szándék áll, az európai baloldal és magyar "dollárbaloldal" politikai támadási szándéka - mondta Deutsch Tamás.
 • Támadás a magyar egyetemek ellen
  Végtelenül aljas és felháborító a korrupciótól átszőtt EU parlamentje, valamint elnöke miatt feddhetetlenséggel ugyancsak nem jellemezhető bizottságának újabb aknamunkája Magyarország ellen – rögzíti Alvincz József.
 • Csurka megjövendölte a mai fejleményeket
  A „mainstream", a média fősodrata azt sugallja, hogy el kell vetni a régit, a nemzeti érték nem érték, a multikulti a trend. Ehhez a véleményhez Csurkának volt néhány szava, ami persze kiverte a biztosítékot az ellenfeleinél. Egy biztos: jóslatai beváltak, félelmetes előrelátással bírt. A mainstream média szemében Csurka ma nem divatos, sőt veszélyes – fogalmaz Bakos Katalin filmrendező.
MTI Hírfelhasználó