Orbán: Magyarország a saját lábára kíván állni
A bolgár példát követve vezette be az egykulcsos adót és csökkentette a felére az adókat Magyarország a gazdasági szereplők számára – jelentette ki Orbán Viktor Szófiában.
2010. október 8. 17:16

A miniszterelnök mindezt a Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón mondta a FOCUS bolgár hírügynökség jelentése szerint.

Orbán szerint nem jó az, ha egy gazdaság nem a saját lábán áll, csak külső hitelekre hagyatkozik. „A magyar politikának célszerű a magyar piac felé fordulnia, hogy képes legyen törleszteni ezeket a hiteleket, ezért vezetjük be az egykulcsos adót, követve az Önök példáját, és csökkentettük a gazdasági szereplők adóját a felére, célozva ezzel azt, hogy a magyar gazdaság stabilizálódjon, ne szoruljon külső hitelezésre” – idézte a FOCUS Orbán Viktort.

A magyar miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország a saját lábára kíván állni, és elvárja a gazdaságától, hogy az a saját lehetőségei szerint működjön. Orbán Viktor rámutatott: „amikor a szocialisták Magyarországon tönkretették a gazdaságot, az állam olyan szintre jutott, hogy nem volt képes fizetni kötelezettségeit”, különösen a gazdasági világválság beköszöntével. „Akkor a pénzügyi intézmények segítséget ajánlottak Magyarországnak, amit mi köszönünk a Nemzetközi Valutaalapnak, mert megmentette a magyar gazdaságot” – mondta a magyar miniszterelnök.

Hangsúlyozta: a szocialisták által felvett hitelt az elkövetkező 3-4 évben vissza kell fizetni. „Mi azt szeretnénk, hogy Magyarország ne kerülhessen ilyen helyzetbe ismét” – jelentette ki.

MTI nyomán
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Damoklész kardja a herderi jóslat...
  Világossá kell tenni, Trianonra válasz ma csak az autonómia lehet. Teljes körű és tényleges autonómia minden magyarlakta elcsatolt területen, személyi elvű, kulturális és területi autonómia, illetve ezek kombinációja, hol mire van szükség.
 • Énekelt vallomás a nemzeti összetartozás évszázados megtartóerejéről
  A nemzeti összetartozás napjához, eszméjéhez, a trianoni békediktátum százesztendős keserűségéhez méltó dalt alkotott, a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező felkérésére a Csík zenekar. A Hazám, hazám, édes hazám kezdetű népdalt dolgozták át oly módon, hogy az elszakított országrészek mindegyikét egy-egy énekes képviseli. Természetesen az anyaországban született művészek szintén hallhatók a kompozícióban, miként Tátrai Tibor szívszorító gitárszólója is hitet tesz az összetartozásról.
 • Áder: A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is
  A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is - mondta Áder János államfő a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján, az Országgyűlés emlékülésén, csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó