Jazz zene gyógyított a Gyermekklinikán
Zenés vizitet tartott a Munich Jazz Agents nevű német jazz zenekar a SOTE II. számú, Tűzoltó utcai gyermeklinikáján.
2010. október 8. 16:29

A Münchenben alakult négytagú formáció az I. BMW JazzFest elnevezésű német jazznap alkalmából érkezett Budapestre, és a BMW Magyarország kérésére látogatott el a kórházba, hogy ott pár dalt eljátszva szórakoztassa a súlyosan beteg gyermekeket. A három kórteremben előadott rövid műsor nagy sikert aratott a kicsik és a szülök körében, és a kórház dolgozói is nagy örömmel fogadták a rendhagyó látogatókat.

Marcin Wright, a Munich Jazz Agents klarinétosa a következőket nyilatkozta a zenés vizit után: „Megtiszteltetés volt számunkra egy gyermekkórházban játszani. Ezek a bátor kicsik minden kemény megpróbáltatásuk ellenére is képesek őszintén mosolyogni, ami bizonyítja, hogy mennyi támogatást kapnak a szülőktől, valamint az itt dolgozó orvosoktól. Megtisztelő, hogy adhattunk nekik az időnkből” – mondta el a művész.

Henning Putzke, a BMW Magyarország ügyvezetője elmondta: „Igyekszünk lehetőségeinkhez képest minél többet segíteni a kis betegeknek, nemcsak anyagi támogatásokkal, hanem olyan programokkal is, amelyek kiszakítják őket a megszokott kórházi környezetükből. Őszintén reméljük, hogy maradandó élményt okozhattunk a gyerekeknek és szüleiknek ezzel a rendhagyó koncerttel.”  Az ügyvezető hozzátette, hogy a programok folytatódnak, hiszen a hétvégén a 12 órás versenyre viszik őket a Hungaroringre, immáron második alkalommal.

A BMW Magyarország és a SOTE együttműködése tavaly tavasszal vette kezdetét, amikor a bajor gyártó hazai leányvállalata a MINI márka megalakulásának 50. évfordulója alkalmából egy vérszállító autót, majd később egy BMW motorkerékpárt bocsátott a kórház rendelkezésére, féléves használatra. Az együttműködés később a BMW Golf Kupa nevezési díjainak felajánlásával folytatódott, majd a kis betegek kilátogathattak a Hungaroringen rendezett tavalyi 12 órás versenyre is, amely sokuk számára jelentett hatalmas élményt.

A rendhagyó koncertet adó együttes az október 6-án tartott I. BMW JazzFest-re érkezett, amelynek célkitűzése volt, hogy az igényes zene kedvelői találkozhassanak a német jazz kiválóságaival. Az este kiválóan sikerült, a fellépők, a Munich Jazz Agents, a Jazul és a The Tigers Of Love kiváló koncerteket adtak a Budapest Jazz Clubban. Az eseményt a tervek szerint jövőre második alkalommal is megrendezik.

gondola
MTI Hírfelhasználó