Dobozi barkácsolt, Bencze a hírTV-n nézte a TV ostromot.
Szilvássy levelet küldött. Draskovics eljön az albizottságba. Volt még SÜN! is.
2010. szeptember 28. 12:04

Bencze József a 2006 és 2010 közötti rendőri jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság mai ülésén közölte, hogy Dobozi József, a Rebisz – jelenleg Készenléti Rendőrség – volt parancsnoka tőle értesült a tévéostrom eseményeiről, miután a helyszíntől 70 kilométerre lévő házának pincéjében barkácsolt. Bencze azt is elmondta, hogy maga a hírTV-n követte az eseményeket. Az is elhangzott, hogy az események után Gergényi Péter, akkori budapesti főrendőr ellen eljárás indult, ám az anélkül megszűnt, hogy az érintettet egyszer is kihallgatták volna.

A 2006-2010-es rendőri jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság keddi ülése elején meghallgatták Tóth Gábort, a BRFK egykori vezetőjét, aki közölte, ő ugyan csak 2007-től állt a kapitányság élén, a 2006-ban tapasztaltakhoz képest „más szellemiségben” képzelte el a demonstrációk biztosítását. Elmondta azt is, egy évbe került, hogy a tüntetéseket szakszerűen kezeljék – értesült a helyszínről a hírTV. A 2009. március 15-én történt emlékezetes, „sünalakzatos” rendőri fellépésről úgy látja, az intézkedés szakszerűtlen volt, s elmondta még azt is, hogy a jogszerűtlen intézkedések óta sokakkal sikerült peren kívül megegyezni, minden esetben ötszázezer és egymillió forint közötti kártérítési összeggel.

A testület ülésén – a hírTV információi szerint – a grémium arról is döntött, hogy a tévéostrom kapcsán szükség van Rudi Zoltán volt MTV-elnök meghallgatására is, mivel ellentmondásos nyilatkozatot tett az akkori eseményekről.

A testület előtt kedden várhatóan megjelenik Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány igazságügyi minisztere és a Lelkiismeret '88 csoport képviselőjét is meghallgatják. Nincs erre mód viszont Szilvásy György esetében: az ex-kancelláriaminiszter felháborodásának adott abban a levélben, amelyet maga helyett a bizottságnak küldött. Úgy fogalmaz: „szélsőséges demagógia” alapján működik az albizottság.

hírTV
  • A magyarok mindig rendes feltámadásra várnak
    "Mi, magyarok mindig rendes feltámadásra várunk", ez pedig csak akkor van, ha saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken az Országházban rendezett Petneházy történelmi konferencián.
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
MTI Hírfelhasználó