Orbán: Magyarországnak újra bizalmat szavaz a reálgazdaság
A General Motors pontosan 20 évvel első magyarországi befektetése után újabb beruházásba kezd Szentgotthárdban.
2010. szeptember 21. 16:05

Közvetlenül 1000, a beszállítók révén pedig további 2500-3000 új munkahelyet teremt a 2010. szeptember 21-én bejelentett szentgotthárdi beruházással az Opel. A 2012 novemberében már termelő új gyáregység az új munkahelyeken túl, helyi adótöbbletet is jelent a beruházásnak otthont adó Szentgotthárdnak, hazánkat pedig az Opel motorgyártásért felelős európai központjává emeli.

A fejlesztés 7,5 milliárd forintos állami támogatással valósul meg, amelynek megtérülésével 3 év alatt számol Magyarország.

A beruházás egyúttal azt is bizonyítja: Magyarországnak újra bizalmat szavaztak a reálgazdaság szereplői, ez pedig segíti hazánkat abban, hogy a gazdasági növekedés mértéke jövőre 2,5-3 százalékos legyen, amely a 2011-re tervezett 3 százalék alatti költségvetési hiánynak az egyik pillére.

Az Opel volt az első autóipari beruházó hazánkban, mostani 500 millió eurós beruházásával pedig megduplázza eddigi magyarországi befektetéseit, amivel a kelet-közép-európai régióban egyúttal a világon is a legnagyobb autógyártási kapacitása jön létre.

OrientPress Hírügynökség
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó