Autómentes hétvége Budapesten
Autómentes hétvégét rendeznek szombaton és vasárnap a budapesti Andrássy úton. Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét célja a környezet- és egészségbarát közlekedési alternatívák népszerűsítse a személygépkocsi-használattal szemben.
2010. szeptember 18. 12:28

Az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatába illeszkedő kétnapos esemény változatos programokat kínál az autóforgalom elől lezárt sugárúton: lesz kerékpár- és kézműveskorzó, bringó-hintó, zöldautó-kiállítás és tesztvezetés, civil- és sportmező, számos koncert és táncelőadás.

A Magyar Kerékpárosklub standjánál kerékpároktatással, veteránkerékpár-kiállítással, filmvetítéssel, vetélkedőkkel várja a látogatókat, a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasútja pedig Gyermekvasút az aszfalton mottóval kézihajtánnyal és retro sorompóval csalogatja a kicsiket - tudatta az MTI nyomán az MR1. A kerékpárosklub vasárnap Cucc Cipelő Critical Masst szervez: a kerékpáros szállító felvonulás 14 órakor indul a Jászai Mari térről és 15 órakor érkezik az Andrássy útra. Az autómentes hétvégén kerül sor a Merlin Színház által szervezett Évadnyitó Színházi Fesztiválra is, ugyancsak az Andrássy úton.

Az idei rendezvénysorozat – Közlekedj okosabban, élj egészségesebben! mottóval – kiemelten azokra a káros hatásokra szeretné felhívni a figyelmet, amelyeket a városi közlekedés jelenlegi tendenciái gyakorolnak az emberek egészségére.

MR1 nyomán
  • Kövér László fogadta a Bundesrat elnökét
    Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta a meghívására hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Christine Schwarz-Fuchst az osztrák Szövetségi Tanács (Bundesrat) elnökét pénteken.
  • Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
  • A Barátság kőolajvezetéket fenyegeti a szélsőség
    Ha valami történne a Barátság kőolajvezetékkel, annak nagyon súlyos következményei lennének, nemcsak a magyarországi, hanem az egész régió olajellátására, és Ukrajnára is - mondta Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó