Félmilliárd dollár Pakisztánnak
Majdnem félmilliárd dolláros segítséget ad a Nemzetközi Valutaalap (IMF) az árvíztől sújtott Pakisztánnak - jelentették be szerdán Washingtonban.
2010. szeptember 16. 09:09

A sürgősségi kölcsön pontos összege 451 millió dollár, amit majd öt év alatt kell törleszteni. Az idei nyáron az utóbbi 80 év legsúlyosabb áradásai pusztítottak Pakisztánban: 6 millió ember kényszerült otthona elhagyására, és az árvíz 20 millió lakost érintett. A halálos áldozatok ismert száma 1750 fölött van, de félő, hogy emberek millióit fenyegetheti a halál, ha nem jutnak időben élelmiszersegélyhez és menedékhelyhez.

Az áradásoknak meglehetősen súlyos kihatása lesz a pakisztáni gazdaságra is. Az ázsiai országban a számítások szerint 43 milliárd dollár értékű kár keletkezett. Az előrejelzések pedig arra mutatnak, hogy a gazdasági növekedés két százalékponttal fog csökkenni ebben az évben az árvíz miatt.

MTI nyomán
  • Kilencvenöt éves a Magyar Rádió!
    A magyar kultúra fegyvertára erős fegyverrel gyarapodott 1925-ben. Mindenki tudta akkor, hogy ez mit jelent.
  • Helyreállította a németek büszkeségét Helmut Kohl
    Huszonöt évig töltötte be a Kereszténydemokrata Unió elnöki tisztségét, és Németország legnépszerűbb pártjává tette a CDU-t. A berlini fal leomlásának híre Lengyelországban érte, ahonnan hazatérve egy „bel- és külpolitikai mesterfogást” hajtott végre. Helmut Kohl 1990. október 3-án egyesítette a megosztott Németországot, majd a december 2-i választásokon – ma 30 éve – fölényes sikert aratott a CDU élén. Életének következő másfél évtizedét a kelet- és közép-európai államok, köztük Magyarország európai integrációjának szentelte.
  • Maruzsa: a vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes tesztelésen
    A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes koronavírus-tesztelésen: az óvodai dolgozók 74 százaléka, a tanárok és tanítók 73 százaléka - közölte az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős államtitkár.
MTI Hírfelhasználó