Bonifert Mária újabb zöldségei
Bonifert Mária nyilván szed valamit, hogy véletlenül sem találja el, mi a valóság. A 168 Óra frissen internetre került múlt heti számában például ezeket vetette papírra:
2010. szeptember 10. 15:14

„Jobb, ha a Magyar Fejlesztési Bank, a kormány „házipénztára” dönt, hiszen ez már az első Fidesz-kormány idején is bevált. Akkor ide tagosították be többek között a 600 milliárdos autópálya-programot, így kikerülhették a közbeszerzési törvényt. Most ugyanide került vagy negyven állami vállalat, köztük az autópálya- és vasútépítésekért felelős újonnan alakult Nemzeti Infrasruktúra-fejlesztő Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az összes állami erdőgazdaság. Így aztán banktitokká minősíthető minden velük kapcsolatos adat.”

Lássuk hát:

1. Az „újonnan alakult Nemzeti Infrasruktúra-fejlesztő Zrt.” 2007 februárjában alakult. Több mint három és fél éve még a létezése sem szúrt szemet a nagyszerű publicistának.
2. A polgári kormány által az MFB-be „betagosított 600 milliárdos autópálya-program” Bonifert Mária lázálmain kívül soha sehol senki előtt sem látszott. Talán Bonifert Mária most kezdte érzékelni, hogy a balkormányok mennyit nyúltak le az elképesztő árakon épült sztrádákon, hadd emlékeztessünk csak a tolnai löszhalmokba fúrt alagutakra.
3. A „banktitok” és az „üzleti titok” kettő. Bizonyára nehéz különbséget tenni a Bonifert Mária fejével, de ha megkéri, talán segít neki a nagyszerű tudós, Inotai András.

Inotai András ugyanis Bonifert Mária egyik rendszeres szerzőtársa. Inotai András először a Horn-kormány idején (három évig), aztán a 2002–2007-ben öt kerek esztendeig volt az MFB igazgatósági tagja. A Medgyessyék kormányra lépésével kezdett szoclib dőzsölés részeseként fölvett bruttó több mint 15 millió forintot ig. tagként az MFB-ben, miközben például 2003-ban a 13 igazgatósági ülésből nyolcon meg sem jelent.

Érdeklődve várjuk Bonifert Mária következő purifikátori hajlamú cikkét, amelyben például szóvá teszi Inotai András munka nélkül felmarkolt pénzeit.

Gondola
  • Megérkezett a Békemenet az állami ünnepség helyszínére
    Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig
  • Felvonták a nemzeti lobogót
    Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
  • KDNP: veszély fenyegeti a nemzet szuverenitását
    Simicskó István az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából írt közleményében kiemelte, a történelem sorsfordító eseményei tanulságul szolgálnak minden későbbi nemzedéknek: „szabadságunkat, nemzetünk szuverenitását ismét veszély fenyegeti."
MTI Hírfelhasználó