Megfenyegették Magyarországot a tálibok
Szóvivőjük szóvivő szerint a magyar katonák hasonló sorsa fognak jutni, mint katonanő társuk.
2010. szeptember 9. 08:58

Fenyegető üzenetet küldött a tálib mozgalom a magyar kormánynak a magyar katonanő halálát követően - közölte szerdán egy pakisztáni lap. A Frontier Post című angol nyelvű újság szerint a tálibok szóvivője kedden kijelentette: további magyar áldozatok lesznek, amennyiben
Budapest nem vonja ki a magyar katonákat.

Az Afghan Islamic Press (AIP) nevű hírügynökség keddi jelentése szerint a tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid azt közölte: a halott katonanő magyar társai az afgánok ellen háborúznak, és ők is, akárcsak a szövetségeseik hasonló sorsra fognak jutni. " A magyar kormánynak és a magyar állampolgároknak ez a háború, amelyre elkötelezték magukat, semmiféle előnyt nem biztosít. Ez a háború Amerika hasznára van"- mondta a szóvivő.

A Magyar Honvédség Baglán tartományban szolgáló újjáépítési csoportjának egyik konvoja ellen augusztus 23-án követtek el merényletet. A konvoj huszonkilenc magyar katonát szállított Mazari Sarifba, ahonnan hazautaztak volna. A támadók egy útszéli robbantás után három irányból is megtámadták őket a magyar katonák állomáshelyétől, Puli Kumritól húsz kilométerre északnyugatra.

A konvoj negyedik autóját egy gránát találta telibe. A járműben öten ültek, elöl a sofőr és a parancsnok, hátul a többiek. Egyedül a gépjármű vezetője nem szenvedett sérülést. Egy 32 éves magyar katona, Pappné Ábrahám Judit a helyszínen meghalt, Kolozsvári György zászlós életveszélyesen, két másik katona súlyosan megsérült. Kololzsvári Györgyöt még haza tudták hozni Budapestre, a Honvéd kórházba, ahol kedden reggel meghalt.
 

Független Hírügynökség
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó