Megfenyegették Magyarországot a tálibok
Szóvivőjük szóvivő szerint a magyar katonák hasonló sorsa fognak jutni, mint katonanő társuk.
2010. szeptember 9. 08:58

Fenyegető üzenetet küldött a tálib mozgalom a magyar kormánynak a magyar katonanő halálát követően - közölte szerdán egy pakisztáni lap. A Frontier Post című angol nyelvű újság szerint a tálibok szóvivője kedden kijelentette: további magyar áldozatok lesznek, amennyiben
Budapest nem vonja ki a magyar katonákat.

Az Afghan Islamic Press (AIP) nevű hírügynökség keddi jelentése szerint a tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid azt közölte: a halott katonanő magyar társai az afgánok ellen háborúznak, és ők is, akárcsak a szövetségeseik hasonló sorsra fognak jutni. " A magyar kormánynak és a magyar állampolgároknak ez a háború, amelyre elkötelezték magukat, semmiféle előnyt nem biztosít. Ez a háború Amerika hasznára van"- mondta a szóvivő.

A Magyar Honvédség Baglán tartományban szolgáló újjáépítési csoportjának egyik konvoja ellen augusztus 23-án követtek el merényletet. A konvoj huszonkilenc magyar katonát szállított Mazari Sarifba, ahonnan hazautaztak volna. A támadók egy útszéli robbantás után három irányból is megtámadták őket a magyar katonák állomáshelyétől, Puli Kumritól húsz kilométerre északnyugatra.

A konvoj negyedik autóját egy gránát találta telibe. A járműben öten ültek, elöl a sofőr és a parancsnok, hátul a többiek. Egyedül a gépjármű vezetője nem szenvedett sérülést. Egy 32 éves magyar katona, Pappné Ábrahám Judit a helyszínen meghalt, Kolozsvári György zászlós életveszélyesen, két másik katona súlyosan megsérült. Kololzsvári Györgyöt még haza tudták hozni Budapestre, a Honvéd kórházba, ahol kedden reggel meghalt.
 

Független Hírügynökség
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
  • Erkölcsileg is elfogadhatatlan az EB álláspontja
    Az EP szövegében nagyon cinikus és arcátlan megállapítások vannak. Például azzal akarják kiszúrni a szemünket, hogy az Európai Unió már romastratégiát és más intézkedéseket fogadott el, amelyek bizonyos kisebbségeket védtek, és ezzel nekünk meg kellene elégednünk.
MTI Hírfelhasználó