Tálibok megtámadtak egy amerikai támaszpontot Afganisztánban
Legalább harminc tálib, köztük öngyilkos merénylők támadtak meg egy amerikai támaszpontot Afganisztán keleti részén szombaton - közölte Katie Kendrick főhadnagy, a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) egyik szóvivője.
2010. augusztus 28. 10:36

Az éjszaka indult támadás célpontja a Hoszt tartományban fekvő Chapman támaszpont volt. További részletek még nem ismeretesek, így nem tudni, hogy vannak-e áldozatok, és keletkeztek-e anyagi károk. A Pakisztánhoz közel lévő, jól megerősített bázison követett el tavaly december 30-án merényletet egy jordániai kettős ügynök, aki megölte az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) hét alkalmazottját és egy jordániai hírszerző tisztet.

MTI
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
  • Erkölcsileg is elfogadhatatlan az EB álláspontja
    Az EP szövegében nagyon cinikus és arcátlan megállapítások vannak. Például azzal akarják kiszúrni a szemünket, hogy az Európai Unió már romastratégiát és más intézkedéseket fogadott el, amelyek bizonyos kisebbségeket védtek, és ezzel nekünk meg kellene elégednünk.
MTI Hírfelhasználó